Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
Castúo Wines to winiarnia położona w Villalba de los Barros, na południe od Almendralejo, w regionie Tierra de Barros.
Jego winnica znajduje się na wysokości około 400 metrów nad poziomem morza, a jej najwyższy punkt znajduje się na wysokości 472 metrów.
Castúo Wines to winiarnia położona w Villalba de los Barros, na południe od Almendralejo, w regionie Tierra de Barros.
Jego winnica znajduje się na wysokości około 400 metrów nad poziomem morza, a jej najwyższy punkt znajduje się na wysokości 472 metrów.
Gleby są mieszanką glin, granitów, kwarcu i gnejsu o dużej zdolności zatrzymywania wody, która spada między jesienią a wiosną.
W Castúo Wines współpracują z lokalnymi rolnikami, uprawiając ziemię i dbając o rośliny, aby uzyskać najlepsze owoce o najwyższej jakości.
Uprawiają lokalne odmiany, zaaklimatyzowane do warunków glebowo-klimatycznych regionu. Te odmiany to Pardina i Eva, jako białe, oraz Morisca, Trincadeira i Alicante Bouschet jako czerwone.
Arrebujao to białe wino wytwarzane z typowych odmian Tierra de Barros. Jego opracowanie odbywa się w sposób rzemieślniczy przy minimalnej interwencji, kończąc się 1 miesiącem leżakowania w słoikach. Jego nazwa wynika z faktu, że zmieszano 3 odmiany z Estremadury (arrebujao).
Envejao to białe wino wytwarzane w tradycyjny sposób z Pardiny, typowego winogrona z Estremadury, które ma dobrą kwasowość i dużą odporność na upływ czasu i utlenianie. Leżakowane przez 18 miesięcy w beczkach Montilla fino pod welonem kwiatów, stąd jego nazwa "Envejao". Bogate, aromatyczne i trwałe wino, które Cię zaskoczy.
Finca Lumbrarillo to "Blanc de noir" wykonane w 100% z odmiany Morisca w sposób rzemieślniczy i naturalny. Bogate i eleganckie wino z Estremadury, które Cię zaskoczy. Obfite i świeże z długim, lekko gorzkawym finiszem.
Facatúa to wino pomarańczoweprodukowane w Estremadurze z winogron Pardina, typowej odmiany tego obszaru, która charakteryzuje się doskonałą kwasowością i dużą odpornością na utlenianie. Wykonane w sposób rzemieślniczy z 4-miesięcznym leżakowaniem w słoikach. Bogate, wyraziste i owocowe wino, które Cię zaskoczy.
Arroyo del Cabrito to czerwone wino wytwarzane z Trincadeira, odmiany typowej dla portugalskiego Alentejo, która wyjątkowo dobrze radzi sobie w gorącym i suchym klimacie. Winogrona z winnicy położonej w Villalba de los Barros. Elegancki i wyważony profil z długim, trwałym wykończeniem.