Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
Alentejo wina czerwone dominują w regionie, z wyjątkiem Vidigueira DOC, poświęconym w całości opracowania win białych. Przeglądanie szczepy większościowe, jesteśmy w Arinto białym, Galego, Perrum, Manteudo, Roupeiro i Rabo d'Ovelha. Wśród czerwieni, ważne nazwiska takie jak Alfrocheiro, Moreto, Aragonez, Periquita, Trincadeira i Trinca Grossa.
A...
Alentejo wina czerwone dominują w regionie, z wyjątkiem Vidigueira DOC, poświęconym w całości opracowania win białych. Przeglądanie szczepy większościowe, jesteśmy w Arinto białym, Galego, Perrum, Manteudo, Roupeiro i Rabo d'Ovelha. Wśród czerwieni, ważne nazwiska takie jak Alfrocheiro, Moreto, Aragonez, Periquita, Trincadeira i Trinca Grossa.
Alentejo jest obszarem produkcji wina w Portugalii oficjalnie podzielony na pięć nazw pochodzenia, Portalegre, Borba, Redondo Reguengos i Vidigueira, generując wszystkie z nich, wina VQPRD. Statuty tych pięciu regionach stanowią, że wina uprawniony do korzystania z DOC muszą przedstawić odkształceń trwałych w co najmniej 80%.
raisings Alentejo są zwykle co najmniej 12 miesięcy przed upływem wina do butelek.
Wiśniowy kolor z fioletowymi refleksami, obfite łzy, warstwy środkowej. Na nosie są tosty nowa beczka, kawa, toffi i czerwone owoce leśne (jeżyny i poziomki). Przez potrząsanie zdajemy sobie sprawę, że jest to skomplikowane wino, Frank nos, wanilia, osuszone owoce, minerały i pikantne wspomnienia.