Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 53 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 53 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
Odmiana: 100% Tinto Fino (Tempranillo).
Zbiór ręczny w skrzyniach 12 kg.
Podwójna selekcja, zarówno w winnicy, jak i w winnicy.
Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 20-24 ºC przez 9-12 dni w zbiornikach ze stali nierdzewnej.
Kolejna maceracja przez 7-10 dni.
Leżakowane przez 12-14 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
CIEKAWOSTKI
Winiarnia Conde de San Cristóbal znajduje się w historycznym Pago de Valdestremero i została wzniesiona w stylu kastylijskich budowli z XVI wieku na cześć pierwszego hrabiego San Cristóbal, "OYDOR" Królewskiej Kancelarii Valladolid.
Winiarnia nosi tytuł rodziny de la Mata, dziś uosabianej przez D. Pelayo de la Mata, IX hrabiego San Cristóbal.
Conde de San Cristóbal należy do grupy Marqués de Vargas, do której należy również winnica o tej samej nazwie oraz winiarnia Pazo de San Mauro.