- 26%

Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

3x Pago de Carraovejas 2021 - 3x Quintaluna 2021

143,22 €
bez podatku 118,36 €
podst. 193,54 €
  • 750 ml (Botella)

- +

Uwaga: Ostatnie Sztuki!!!(23)

Nowy produkt

  • Opakowanie składające się z 3 butelek  Pago de Carraovejas 2021 + 3 butelek Quintaluna 2021
  • Pago de Carraovejas to prawdziwa ikona wśród win Ribera, czerwone wino, które wyprzedaje się co roku w ciągu kilku miesięcy od trafienia na rynek.
  • Quintaluna to wiejskie wino pochodzące z   winnicy Nievasprzed filoksery,  które pokazuje maksymalną ekspresję i świeżość Verdejo z Segowii.
  • Dwa kultowe wina w swojej branży i produkowane przez tę samą grupę winiarską.

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (30)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone 3x Pago de Carraovejas 2021 - 3x Quintaluna 2021 - wina z ribera del duero

Pago de Carraovejas

  • Pago de Carraovejas to klasyczne czerwone wino z Ribera  del Duero, prawdziwa ikona wśród win Ribera, czerwone, które wyprzedaje się co roku w ciągu kilku miesięcy od pojawienia się na rynku.
  • Jest to wino wytwarzane z mieszanki  winogron Tinto Fino, Cabernet Sauvignon i Merlot.
  • Wino smaczne, eleganckie i jednocześnie energiczne, zdolne do przekazywania głębokich zapachów i podniebień. Bogato zniuansowane doświadczenie, które sprawia, że... trwać w pamięci.

Noty degustacyjne:

  • Ma intensywny wiśniowy kolor z bardzo wysoką warstwą z kardynalsko-fioletowymi brzegami, wręcz błyszczący.
  • W nosie jest chyba to, co najlepsze w winie, intensywny nos czarnych owoców, ze słodkimi zapachami wanilii, toffi, balsamicznych, a nawet gałki muszkatołowej.
  • Na podniebieniu: bardzo gładkie, smaczne, zrównoważone, długie na podniebieniu, bardzo przyjemny posmak ze słodko-kremowym finiszem.

Opracowanie i starzenie się

Do produkcji i dojrzewania wykorzystywane są wyłącznie najwyższej jakości dojrzałe owoce. Odszypułkowane i nierozdrobnione winogrona są transportowane do zbiornika fermentacyjnego. Cały ruch winogron i pasty odbywa się grawitacyjnie, bez pompowania, co pozwala na dotarcie w połowie całości. Fermentacja odbywa się w specjalnie zaprojektowanych zbiornikach dla wydajniejszej maceracji. Są to płaskie zbiorniki o dużej powierzchni kapelusza. Beczki używane do leżakowania wykonane są z dębu amerykańskiego i francuskiego.

Leżakowanie: 12 miesięcy w bardzo drobnoziarnistych beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego.

QuintaLuna

  • Odzwierciedlenie terroir z wielowiekową historią winiarstwa.
  • Piaski jako wspólny wątek winnicy z historią, która patrzy w przyszłość.
  • Osjańskie winorośle i winnice, należące do prestiżowej winiarni Pago De Carraovejas.
  • 92 punkty Parkera.



Noty degustacyjneWidok: Złocistożółty z zielonkawymi refleksami. Czysty i jasny.Aromat: Intensywny i złożony, z nutami owoców pestkowych (morela, nektarynka) i białych kwiatów. Po napowietrzeniu szkła aromaty mineralne i cytrusowe. Smak
: Subtelne wejście z lepkim i tłustym podniebieniem, średnia kwasowość, wyraźne dojrzałe owoce i długi finisz
Małe winnice

:  Do produkcji Quintaluny wykorzystuje się winogrona pochodzące z wybranych działek, które rozciągają się na różnych częściach północnej części prowincji Segowia: Nieva, Aldeanueva del Codonal, Aldehuela del Codonal i Santiuste de San Juan Bautista. Dominują stare, prefilokserowe winogrona, które są mieszane z młodszymi, wyselekcjonowanymi i mało wydajnymi winogronami z winnic. Profil terroir to żywa historia uprawy winorośli. Wykazuje mieszaninę gleb piaszczystych o wysokiej zawartości kodonów. Struktura, która pozwoliła tym winoroślom oprzeć się filokserze, pladze, która spowodowała koniec europejskich winnic pod koniec XIX wieku.

Fermentacja z rodzimymi drożdżami: Zbiór odbywał się ręcznie. Pęczki, po przejściu przez stół selekcyjny, zostały odszypułkowane i delikatnie wyciśnięte. Moszcz fermentował w małych zbiornikach ze stali nierdzewnej, z rodzimymi drożdżami. Przez dziewięć miesięcy wino pozostawało w tych samych zbiornikach na osadzie drożdżowym i innych opracowaniach w beczkach i beczkach. Wino zostało sklarowane i zabutelkowane latem 2021 roku.


Ciekawostki:
Jedna z najbardziej znanych i prestiżowych winnic w Ribera del Duero, Pago de Carraovejas to marzenie restauratora José María Ruiza, który po otwarciu słynnej restauracji noszącej jego imię w Segowii, pod koniec lat 80. kupił swoje pierwsze dziewięć hektarów winnic w gminie Peñafiel (Valladolid).

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Czerwone, Wina Białe
Styl Wina
Czerwone - Mocne, Białe - Intensywne i Kremowe
Rodzaj Winogron
Verdejo, Tempranillo

Do łączenia z

Łączenie
Kuchnia regionalna, Makarony, Sałatki, Potrawy ryżowe., Biała ryba, Foie, Dziczyzna, Skorupiaki, Jagnięcina, Przekąski i przystawki., Ryby, Przystawki, Do wszelkiego rodzaju mięs, Sery, Wędliny
Prezentacja
6 butelek
Punkty AporVino
95
Suckling
92

Akcesorie

Menu

Kod QR

Porównaj 0