Notatki CATA
- Jasny i nieprzejrzysty rubinowy kolor.
- Nos jest mineralny z aromatami świeżych czerwonych owoców i runa leśnego, wiśni i odrobiną lukrecji, bardzo zintegrowanych z aromatami beczki.
- W ustach wyraźny, świeży i winny posmak; które ustępują delikatnym i nerwowym taninom, typowym dla gleb wapiennych. W ustach wino jest tłuste i jedwabiste. Finisz jest pachnący, owocowy i ma dużą objętość.
Przygotowanie i dojrzewanie
Wykonane w 80% z odmian Tinto Fino, 15% Cabernet Sauvignon i 5% Merlot, z wydajnością 30hl/ha po selekcji. Dojrzewanie odbywa się przez 16 miesięcy w 30% beczkach z dębu francuskiego New Allier i 70% beczkach 3-letnich.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Mocne
- Rodzaj Winogron
-
Merlot,
Cabernet Sauvignon,
Tempranillo
- Rodzaj Starzenia
-
Crianza
- Zawartość Alkoholu
-
14.5%
- Temperatura Podawania
-
17
- Rocznik
-
2021
- Prezentacja
-
1 butelka
- Organiczne
-
Uprawa Organiczna
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
94+
- Nagrody i poprzednie oceny
-
Parker 94 (2012) | Peñin 92 (2012)
- Punkty AporVino
-
97
Do łączenia z
- Łączenie
-
Zupy i gulasze,
Kuchnia regionalna,
Foie,
Mięso grilowane,
Kaczka,
Dziczyzna,
Jagnięcina,
Wędliny,
Wołowina duszona