Nota degustacyjna:
- Kolor : Jasny odcień granatu
- Nos : delikatny, ale intensywny, z nutami przypraw, drewna i dojrzałych owoców.
- Usta : o dużej objętości, soczystej i idealnej równowadze między smakiem owoców, mentolem, przyprawami i drewnem.
Opracowanie i starzenie się Opracowano głównie z winogron Tempranillo i innych odmian, takich jak albillo, grenache lub bobal, wszystkie uprawiane zgodnie z zasadami ekologii. Klastry z winogron, które nie zawierają winorośli między 35 a 60 rokiem życia, są stąpane stopami, poddawane długiej maceracji i fermentowane razem, z poszanowaniem tradycji przodków. Następnie przeprowadzają fermentację malolaktyczną, a następnie dojrzewają przez 19 miesięcy w dębowych beczkach.
Ciekawostki: Dominio del Aguila jest winiarnią
Jorge Monzon, który wraz z żoną
Isabel Rodero Tworzą różne wina. Po przejściu przez Francję (la Romanee Conti) powrócił do Ribera del Duero, gdzie zgodził się z nową perspektywą Nacho
Arzuaga dla win z winnicy i w międzyczasie był zakup działki ze starych winorośli w szkle (jest to ważne, że szczepy pozostają w zbiorniku), którzy pod opieką i sprzedawane winogron do najlepszego miejsca. Mała winnica, która produkuje świetne wina z tego regionu.
Każdy szczep jest zadbany o to, aby wyrósł kraj, w którym rośnie, włącznie z białymi szczepami, które wchodzą, a opracowaniem zajmuje się tak, aby nic nie było fałszywe, "To nawet nie ma destemmer" mówi Luis Gutierrez (The Wine Adwokat - degustator Roberta Parkera) z winnicy, która deklaruje jako "Najmniejszy na świecie".
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Lekko Pikantne
- Rodzaj Winogron
-
Tempranillo,
Garnacha negra,
Albillo,
Bobal
- Rodzaj Starzenia
-
Crianza
- Zawartość Alkoholu
-
14.0%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2020
- Prezentacja
-
1 butelka
- Organiczne
-
Uprawa Organiczna
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
95
- Nagrody i poprzednie oceny
-
94+ Parker (2019) | 94 Parker (2018) | 93 Peñín (2015) | 94 Sucking (2016)
- Punkty AporVino
-
96
Do łączenia z
- Łączenie
-
Pasztety lub Foie Gras,
Do wszelkiego rodzaju mięs,
Sery twarde,
Jagnięcina,
Grzyby,
Makarony,
Zupy i gulasze,
Kuchnia regionalna,
Sery,
Wędliny