WINIARSTWO
Późnozimowy zbiór ręczny każdej z odmian osobno, ze znikomą wydajnością z powodu odwodnienia, w małych skrzynkach o pojemności 10 kilogramów. Po miękkim i długim tłoczeniu otrzymuje się moszcz, który będzie fermentował przez około półtora miesiąca w beczkach z francuskiego dębu.
HODOWLA
12 miesięcy późniejszego przebywania w beczkach z dębu francuskiego różnych bednarzy, tostów i pochodzenia. Każde z win pozostaje na swoim drobnym osadzie aż do butelkowania, przeprowadzając okresowe bâtonnage w pierwszych miesiącach. Cuvée win jest następnie rafinowane przez prawie kolejny rok w butelce.
SMAKUJĄCY
Jasnopomarańczowy kolor, czysty i jasny. Intensywne i bardzo przyjemne aromaty kandyzowanych owoców, suszonych brzoskwiń, pasty z pomarańczy i pigwy, a wszystko to otoczone eleganckimi nutami kwiatowymi i kakaowymi. Na podniebieniu jest zmysłowe, delikatne, z delikatną, bardzo świeżą i zintegrowaną owocową słodyczą, która sprawia, że jest to wino długie, smaczne i przyjemne.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Słodkie
- Rodzaj Winogron
-
Tempranillo,
Garnacha blanca,
Mazuelo,
Graciano
- Zawartość Alkoholu
-
13.5%
- Temperatura Podawania
-
10
- Rocznik
-
2018
- Opakowanie Ozdobne
-
Tak
- Punkty AporVino
-
94
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
92
Do łączenia z
- Łączenie
-
aperitivo, foie gras o quesos fuertes (roquefort, cabrales…), vino de postre