Nowy produkt
Cerise z krawędzi płytek. Na aromatów nos dojrzałych owoców, słodkich przypraw (cynamon), tabaki, solenie, lukrecji, przyjemne lasy zauważalne. Podniebienie jest świeże, smaczne, wyważone, bardzo aromatyczne, gładkie, eleganckie, bardzo dobra trwałość i przyjemne wychowanie.
Zaleca się, aby zlać na pół godziny przed podaniem.
,
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 100 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 100 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
br & gt; Zalecane posiłki: Grillowane czerwone, sery i wędliny Jamon pół owce. Pieczone ryby i Bacalao al pil pil.
Rozwój i Aging
Starzenie: 22 miesięcy w amerykańskich dębowych beczkach o pojemności 225 l. Minimum 12 miesięcy w butelce przed przedstawieniem ich na rynek.
Wina: Winogrona są de łodygach i delikatnie ścisnąć. Następnie winogrona fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury. Barreling ma trwać 8-11 dni, podczas których ciągły i codzienna praca "wskoczył" i "nabijania dół" są do sprzyjają kontaktowi musi ze skór i spowodować powolną i naturalnej ekstrakcji aromatów i polifenoli. Po fermentacji stałe fragmenty winogrona są prasowane w pionie Prasy drewniane podwójnej śruby. Jest to miękka, powolny proces, który sprzyja usuwaniu Kolor i dojrzałe taniny, które znajdują się w skórze. W procesie tym otrzymuje się niewielką ilość tłoczni, które następnie dodaje się do wina otrzymanego na drodze fermentacji.
Winnice i winogrona
Winnice położone są w Ygay Villa (300ha.Rioja Alta) wokół winnicy, na wysokości 420-500 m.
Odmiany winogron: 91% Tempranillo, Grenache 6%, 3% Mazuelo.
Żniwo rozpoczęła się 22 września i zakończył się w dniu 19 października 2004 r Winogrona są zbierane ręcznie.
Starzenie: 22 miesięcy w amerykańskich dębowych beczkach o pojemności 225 l. Minimum 12 miesięcy w butelce