Widok: Blado cytrynowożółty, czysty i jasny.
Nos: Intensywny średni z aromatami liści herbaty, zielonego jabłka, cytryny i migdałów.
Usta: Wytrawne, z dobrą kwasowością, lekko słone, nuty anyżu i karmelu. Łatwe do picia.
Przygotowanie: selekcja moszczów „żółtkowych”, naturalna fermentacja w kontrolowanej temperaturze i bez konieczności stosowania hedera.
Rodzicielstwo: biologiczne pod welonem. System Criaderas i Solera przez okres 3-4 lat w pniach dębu amerykańskiego.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wzmocnione
- Rodzaj Winogron
-
Pedro Ximénez
- Zawartość Alkoholu
-
15.0%
- Temperatura Podawania
-
6
- Rocznik
-
N/A
- Prezentacja
-
1 butelka
- Punkty AporVino
-
90
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
89
- Peñín
-
86
Do łączenia z
- Łączenie
-
Przekąski i przystawki.,
Wędliny,
Potrawy ryżowe.,
Skorupiaki