Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

Hacienda Monasterio Reserva 2019

66,10 €
bez podatku 54,63 €
  • 750 ml (Botella)

- +

Uwaga: Ostatnie Sztuki!!!(13)

Nowy produkt



  • Hacienda Monasterio Reserva wyraża całą jakość swojego terroir, stając się dzięki swoim zasługom jednym z najlepszych riberas reservas.
  • Wyprodukowany w 80% z Tinto Fino, w 20% z Cabernet Sauvignon przez prestiżowegowiniarza Petera Sisssecka sygnuje nowy rocznik tego wina o wspaniałej strukturze i wyjątkowym potencjale starzenia.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 140 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 140 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (30)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone Hacienda Monasterio Reserva 2019 - wina z rioja

Ein großer, präziser, komplexer Wein von höchster Qualität,  wie die Bewertungen beweisen,  die er Jahr für Jahr von den wichtigsten Fachpublikationen erhält

Noty degustacyjne:

  • Barwa : ciemna, jasna rubinowa z niebieskimi brzegami.
  • Aromat:Pikantne blunty i wanilia, wypalone w wyniku dojrzewania w młodym francuskim dębie.
  • Smak: balsamiczny i świeży, bardzo pachnący i bardzo złożony z okrągłymi, miękkimi i aksamitnymi taninami, podkreślającymi jego długowieczną młodość. Jego trwałość jest długa, a z beczki ponownie wydobywają się nuty owocowe i prażone.


Opracowanie i starzenie:

Jest to mieszanka Tinto Fino (80%) i Cabernet Sauvignon (20%). Winogrona pochodzą z posiadłości skierowanej na południe, w której przeważają gleby wapienne, zbiory odbywają się ręcznie, a winogrona są transportowane do winnicy w małych plastikowych pudełkach, unikając pęknięć przed dotarciem do winnicy, aby zachować wszystkie właściwości w stanie nienaruszonym. Po odszypułkowaniu winogrona przechodzą skrupulatny proces selekcji. Fermentację przeprowadza się wyłącznie przy użyciu naturalnych drożdży. Fermentacja jabłkowo-mlekowa odbywa się we francuskich beczkach z dębu Allier, stosując regały co trzy miesiące, proces, który pomaga oddzielić winogrona od osadu. Leżakuje przez 18 miesięcy we francuskich dębowych beczkach Allier, a następnie spoczywa w butelce przez co najmniej kolejne 12 miesięcy, zanim zostanie wypuszczona na rynek.Ciekawostki:

Hacienda Monasterio zbudowana jest na 113-hektarowej posiadłości
, położonej w połowie drogi między miastami Pesquera i Valbuena de Duero, słynącymi z wysokiej jakości swoich win. Winiarz Peter Sisseck prowadzi Hacienda Monasterio od 1990 roku. Jest agronomem i enologiem, absolwentem Uniwersytetu w Bordeaux. Jeśli chodzi o jego karierę zawodową, wyróżnia się jego praca dla kilku ważnych winnic w Bordeaux, a także dla Simi Winery (Kalifornia), gdzie był odpowiedzialny za kilka projektów związanych z produkcją czerwonych win w stylu Bordeaux. W latach 1983-1985 wraz ze swoim wujem Peterem Vinding-Diersemzapoczątkował to, co stało się znane jako  "Nowa Fala" białych win z Bordeaux.

Carlos de la Fuente (Valbuena del Duero, Valladolid) od początku projektu połączył swoją karierę z Peterem Sissseckiem. Ten winiarz uzyskał tytuł magistra uprawy winorośli i enologii na Uniwersytecie Miguela de Cervantesa w Valladolid i wziął udział w kilku kursach na te tematy w Inra Montpellier, a także w różnych kursach degustacyjnych poświęconych uprawie winorośli i produkcji win czerwonych i białych

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Czerwone
Styl Wina
Czerwone - Mocne
Rodzaj Winogron
Tempranillo
Rodzaj Starzenia
Reserva
Zawartość Alkoholu
14.0%
Temperatura Podawania
16
Rocznik
2019
Prezentacja
1 butelka

Nagrody i Wyróżnienia

Nagrody i poprzednie oceny
95 Parker (2018) | 94 Peñín (2018)
Punkty AporVino
96

Do łączenia z

Łączenie
Wędliny

Akcesorie

Menu

Kod QR

Porównaj 0