Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 91 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 91 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
Wykonane w 100% z Tinto Fino (Tempranillo).
Ręczny zbiór w pudełkach 14 kg.
Fermentacja trwająca 8 dni w temperaturze od 23 do 28 °C.
Maceracja 10 dni.
Po 30 miesiącach leżakowania w dębowych beczkach różnego pochodzenia, wino spędza kolejne 18 miesięcy w butelce.
OSOBLIWOŚCI
To wino rezerwowe jest produkowane przez Bodegas Valduero na dwóch najwyższych wybrzeżach Ribera del Duero: na wysokości 840 i 900 m n.p.m.
Są to niskowydajne winnice: 3500 kg/ha.
Valduero jest pionierską winnicą w Ribera del Duero. Gregorio García Álvarez, inżynier przemysłowy, Yolanda García Viadero, agronom i Carolina García Viadero, absolwentka historii sztuki i MBA, spotykają się jako zespół i realizują długi i udany projekt, który daje początek tej winnicy i jej doskonałym winom.