n
Wino wyprodukowane z Tempranillo z Ribera del Duero, z winnic uprzywilejowanych około 30 lat znajduje się w średniej wysokości 700 metrów.
Wybrane winogrona zbierane ręcznie i fermentacji w zbiorniku ze stali nierdzewnej, w kontrolowanej temperaturze 28 ° C, przez okres 21 dni maceracji.
Upływający wadliwą fermentacji, wina spoczywa na okres 12 miesięcy w amerykańskich dębowych beczkach o średniej tosty i centralnym. Ukończony oksydacyjny starzenie w dębowych beczkach wino dojrzewa kolejne 12 miesięcy w butelce przed premierą mnie
Starzenie: 12 miesięcy w amerykańskich dębowych beczkach o średniej tosty i centralnym.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Rodzaj Winogron
-
Tempranillo
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza
- Zawartość Alkoholu
-
13.5%
- Temperatura Podawania
-
17
- Rocznik
-
2011
- Prezentacja
-
6 butelek
Nagrody i Wyróżnienia
- Nagrody i poprzednie oceny
-
Srebrny Bachus,
Złoty Medal na Międzynarodowym Festiwalu Winorośli i Wina
Do łączenia z
- Łączenie
-
Dziczyzna,
Mięso czerwone