Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

Protos Gran Reserva 2004

45,62 €
bez podatku 37,71 €
Ten produkt nie jest już dostępny

Zobacz inne roczniki

Nowy produkt

Wisienką kolor, złożoność jego bukiet i aksamitnej strukturze są wynikiem starannej selekcji Tinta del Pais. Późniejsza dojrzewania w dębowych i butelki amerykańskiej i francuskiej daje ten Gran Reserva jego szczególną strukturę i równowagę.

Intensywny wiśniowy kolor.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 96 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 96 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (30)

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone Protos Gran Reserva 2004 - wina z ribera del duero

Podawane w 18 ° C zapalenia zmysły bukietu, który zmienia się wraz z upływem minut. Jest aksamitny i okrągłe w ustach i ma miękkość własnej kategorii. Jej posmak jest elegancki pozostawiając wam pamięć, która będzie trudno być w stanie zapomnieć.

Rozwój i Aging

Wielkość tego wina pochodzi między innymi za 60 lat winorośli. Życie tego wspaniałego wina jest naznaczona jego pobytu 24 miesięcy w dębowych beczkach i minimum 36 miesięcy w butelce.

Protos filozofia pracy jest "Jakość przede wszystkim". W związku z tym, że cały proces prowadzący do wytwarzania wina poddawany dokładnej analizy. Winnic są dokładnie kontrolowane przez techników i specjalistów w całym cyklu wzrostu, co prowadzi do produkcji wysokiej jakości. Daje również szczegółowe informacje na temat wszystkich winogron użytych w naszym opracowaniu przed przybyciem na naszych obiektach.

Żniwo jest instrukcja do 100%. W ostatnich latach, połowa produkcji zbierany jest w opakowaniach po 20 kg, winogrona rozwinąć liderów. To gwarantuje, że tylko całkowicie zdrowe, całe winogrona dotrzeć do zbiorników fermentacyjnych.

Ze względu na jego wielką troską o jakość, a dzięki mocnej inwestycji Protos opracowała unikalny program R & D, który analizuje nie tylko winogrona, ale działa również beczki zakupione od różnych dostawców.

Pary

  • Mięso: Ty klopsiki w sosie, ARM nadziewane cielęciny, nadział polędwica pieczona, dziecko, gulasz jagnięcy, policzki wołowe, wieprzowe panierowane, kotlety jagnięce i grilla kotlety cielęce, jagnięce i pieczone prosię, żeberka pieczeń wieprzowa, stek, gulasz wołowy, byk gulasz z warzywami, wątroba i cebula, pieczona jagnięcina, duszone języka, kłusaków duszone świni, duszone grasicy cielęciny, duszone golonka wieprzowa z grilla, nos, ogonowa ragu nerki cielęce w sherry, pieczeń wołowa stek ....
  • Polowanie na przepiórki smażone lub duszone w sosie, królik lub czosnku, gulasz z dziczyzny, bażanta z winogron, gulasz z dzika, nadziewane gołębie, kuropatwy z czekoladą, orzechami i oparcia z pieczonej dziczyzny.
  • Zbóż i makaronu: tagliatelle bolognese.
  • Wędlin: szynka serrano Cecina, oraz schab.
  • Jaja: jajka sadzone z ziemniakami.
  • Rośliny strączkowe: fasola z fasoli pinto i kuropatwy z ryżem.
  • Ryby: anchois z kawałkami pomidorów.
  • Sery: łączy się bardzo dobrze z utwardzonych serów: Manchego, Roncal Zamorano ...
  • Zupy: kastylijski zupy.

  • Zbiorów winogron i wino

    Protos ma około 100 hektarów winnic i 500 ha zapasy należące do jej członków oraz ponad 300 innych producentów w dziedzinie stały się regularne dostawców.

    Protos wykonuje wszystkie jego rocznika ręcznie, a od zbiorów w 2001 roku 50% produkcji są zbierane w 20 kilogramowych skrzyń ściągniętych sortowania tabel obserwować przez kilka kiści i dostać osiągnąć tylko fermentor całych winogron i całkowicie zdrowe.

    Dziś również, Protos ma R + D + I tylko, wyłącznie w celu wygrania, jeśli to możliwe, nawet w jakości swoich win.

    Bodegas Protos

    Protos, grecki "pierwszy", jest dumny i zaszczycony odkryli dojrzałość i odpoczynek w największym i pierwszym z winnic w okolicy, utrzymując swoją reputację w czasie.

    W 1927 odwadze i przywiązania do ziemi plantatorów winorośli w regionie, udało się zjednoczyć starań, aby stworzyć winnicę, pierwsza z Ribera. Przyszły projekt, który poza tym, że przybyły w stanie nienaruszonym do dziś rośnie i mnoży każdego roku i podjął swoje nazwisko do najwyższego punktu na scenie międzynarodowej.

    The 30s przedstawiają swoje ostateczne międzynarodowego porozumienia. Zwłaszcza w obliczu powszechnej wystawie w Barcelonie w 1929 roku dała swój win czerwonych złoty medal.

    Firma rozwijała się bardzo szybko, a pierwsze problemy przestrzenne, rozpoczynające swoją ekspansję w całym regionie zostały podniesione. budowa starzenia wina w samym sercu gór, który obsługuje zamku Penafiel startów.

    Taka jest jego znak jakości i prestiżu w latach 80. wino uznawane pasek uwagę bierze swoją nazwę, Ribera de Duero, aby zidentyfikować Rada regulacyjna nazwy pochodzenia w celu zapewnienia jakości lokalnych win. W 1995 roku w piwnicy starzenia kompleksowe i skonsolidowane w międzynarodowej scenie wina.

    Projekt ten ma nadal rosnąć wraz z przejęciem w Anguix (Burgos) z piwnicy o pojemności produkować do trzech milionów kilogramów winogron, z czego 1,5 mln przeżywa tabeli wyboru. Ta winnica jest wyposażony w najbardziej zaawansowaną techno
    Starzenie: 24 miesięcy w dębowych beczkach i minimum 36 miesięcy w butelce.

    Dane techniczne

    Typ Wina
    Wina Czerwone
    Rodzaj Starzenia
    Gran Reserva
    Zawartość Alkoholu
    13.5%
    Temperatura Podawania
    16
    Rocznik
    2004
    Prezentacja
    1 butelka

    Nagrody i Wyróżnienia

    Robert Parker
    90
    Nagrody i poprzednie oceny
    Złoty Medal dla Protos w mieście Porto., Protos wybrał najlepsze czerwone wino z Crianzą w Gourmetach 2009., PROTOS RESERVA, ZŁOTY MEDAL NAJLEPSZY W SWOJEJ KLASIE W MIĘDZYNARODOWYCH KONKURSACH WINIARSKICH I SPIRYTUSOWYCH, Rośliny strączkowe: fasola z kuropatwą i fasola pinto z ryżem., Mięso: kulki mięsne w sosie, nadziewane ramię cielęce, szpadki z polędwicy, koźlęta pieczone, gulasz jagnięcy, policzek cielęcy, kotlety wieprzowe, kotlety jagnięce i cielęce z grilla, jagnięcina i pieczona świnia mleczna, żeberka..., Protos Selección 2001, nagrodzony za jakość., WINIARNIA PROTOS, MIĘDZYNARODOWA NAGRODA ZA ARCHITEKTURĘ 2009, Sery: bardzo dobrze pasują do serów peklowanych: Manchego, Roncal, Zamorano..., Zboża i makarony: makaron boloński ., Protos - zwycięzca Sekcji Smaków Condé Nast Innovation and Design Awards 2009, Protos Crianza 2006 wybrał Najlepsze Wino Czerwone w Konkursie Mondial de Bruxelles 2009., Wystawa Powszechna w Barcelonie w 1929 r. przyznała winom złoty medal., Jaja: jaja smażone z ziemniakami., Adriá i Protos, strażnik Muzeum Wina w dziesiątą rocznicę istnienia., PROTOS RESERVA OTRZYMUJE DIAMENTOWĄ NAGRODĘ W KONKURSIE WINIARSKIM I KOBIECYM, Ryby: przekąski z sardeli i pomidorów., Gra: przepiórki smażone lub w sosie, królik duszony lub z aioli, jeleń gulaszowy, bażant z winogronami, gulasz z dzika, gołąb nadziewany, kuropatwa z czekoladą, gołębie z orzechami i pieczone jelenie., Protos, wybrana najlepszą czerwoną Crianzę w 2008 roku w Przewodniku po winachourmetycznych 2009., NAGRODY DLA PODRÓŻNYCH ZA ROK 2009 W DZIEDZINIE INNOWACJI I WZORNICTWA, Zupy: zupa kastylijska., Zimne mięso: cekina, peklowana szynka i peklowany schab.

    Akcesorie

    Ostatnio Oglądane

    Menu

    Kod QR

    Ostatnio Oglądane

    Porównaj 0