Serwowanie: duszone lub aromatyzowane sosy kremowe, ragout z cielęciny, z grilla kotlety dzieckiem, pieczona jagnięcina, pieczeń z indyka nadziewane, grzyby, gulasze i dania z ryżu z mięsa, ryb, takich jak żabnica, dorsz czy ładna, kozim serem i serów.
Rozwój i Aging
Fermentacja, 28/30 dni pozostałych maceracji 20/30, według odmian.
Hodowla jest 12 miesięcy w dębowych beczkach, 45% amerykańskich 55% francuskim.
Starzenie: 12 miesięcy w dębowych beczkach, 45% amerykańskich 55% francuskim.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Rodzaj Winogron
-
Merlot,
Tempranillo,
Cabernet Sauvignon,
Monastrell
- Rodzaj Starzenia
-
Crianza
- Zawartość Alkoholu
-
14.0%
- Temperatura Podawania
-
18
- Rocznik
-
2008
- Prezentacja
-
1 butelka
Nagrody i Wyróżnienia
- Peñín
-
91
- Peñin Wartość jakości do ceny
-
5