Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

O Luar do Sil Tostado de Seadur 2021

104,75 €
bez podatku 86,57 €
Ten produkt nie jest już dostępny

Zobacz inne roczniki

Nowy produkt


  • W najsłodszy , A niesamowita świeżość .
  • Jego skrupulatne rzemiosło i niska produkcja sprawiają, że jest to a wykwintność z owocowymi aromatami i idealną równowagę pomiędzy słodycz i kwasowość .

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 222 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 222 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (28)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina słodkie O Luar do Sil Tostado de Seadur 2021 - wina z valdeorras

NOTATKI CATA

  • Atrakcyjny bursztynowy kolor z jodowanymi niuansami, oferuje intensywny aromat duszonych białych owoców, takich jak jabłko i gruszka, a także mięsistych orzechów, takich jak figa i pigwa.
  • Aromatyczny profil uzupełniają nuty miodu i kandyzowana skórka pomarańczy.
  • W ustach obszerne i balsamiczne, z idealną równowagą pomiędzy cukrem i kwasowością, pozostawiając długi finisz i bardzo bogaty posmak.

Pierwszy rocznik O Luar do Sil Tostado autorstwa Seadur w 2021 roku był szczególnie deficytowy ze względu na niski plon brzeczki. Były używane 2000 kg winogron , I zabutelkowano jedynie 463 butelki o pojemności 500 ml .

OPRACOWANIE

Produkcja tego wina rozpoczyna się od a staranny wybór działek winogronowych , wybierając lokalizacje o słonecznym i zdrowym mikroklimacie. The klastry , dojrzały I Dobry rozdzielony , trafiają do winnicy w 15-kilogramowych pudełkach i ON wiszą indywidualnie za pomocą lin w suchym i wentylowanym pomieszczeniu. Tam, Grona są powoli suszone aż do stycznia następnego roku, koncentrując cukry i aromaty. . Dzięki temu skrupulatnemu przetwarzaniu uzyskuje się wyjątkowo niski plon wynoszący 35 litrów na 100 kg świeżych winogron.

Moszcz fermentuje powoli w używanych beczkach z francuskiego dębu z rodzimymi drożdżami. zatrzymując się naturalnie i pozostawiając znaczną zawartość cukru resztkowego. Wino dojrzewa w tych samych beczkach z osadem przez 12 miesięcy, zanim zostanie butelkowane.



CIEKAWOSTKI

Pago de los Capellanes znajduje się w samym sercu Ribera del Duero, zaledwie kilometr od Pedrosa de Duero, miasta w Burgos, gdzie znajdują się jedne z najlepszych winogron na całej Riberze.

W swoim początkach w gospodarstwie rosło zaledwie kilka tysięcy winorośli, w tradycyjnym kształcie szkła. Małżonkowie Rodero-Villa wraz z wyjątkowym zespołem i stawiając na swój szczególny sposób pojmowania wina osiągnęli to, że dziś Pago de los Capellanes rośnie na 100 hektarach własnej winnicy, na kratach otaczających winnicę, łącząc odmiany takich jak Tempranillo (lub Tinto Fino), Cabernet Sauvignon i Merlot i spełnienie marzenia, które sięga 1980 roku.

Mała produkcja pozwala na lepszą kontrolę jakości produktu, a także spersonalizowane monitorowanie wszystkich rozlewanych partii. W Pago de los Capellanes dopuszczamy jedynie 5000 kg winogron/ha, czyli mniej niż 7000 dopuszczonych przez Radę Regulacyjną Ribera del Duero, stawiając na jakość naszego surowca.

Tak narodziła się nasza oferta win, która dziś trafia na rynek z pieczęcią Pago de los Capellanes. Bardzo osobiste czerwienie, będące efektem spokoju, uczucia i cierpliwości.

Dane techniczne

Typ Wina
Słodkie
Rodzaj Winogron
Godello
Rodzaj Starzenia
Con crianza
Zawartość Alkoholu
13.0%
Temperatura Podawania
8, 6
Rocznik
2021
Prezentacja
1 butelka
Idealne na prezent
Tak
Opakowanie Ozdobne
Tak
Organiczne
Uprawa Organiczna
Punkty AporVino
97

Do łączenia z

Łączenie
Przekąski i przystawki., Desery, Foie, Sery

Akcesorie

Menu

Kod QR

Porównaj 0