Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 34 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 34 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Uwagi CATA:
Rozwój i starzenie się
Robi się go z winogron Godello Zbierane zdrowe i dojrzałe w połowie września. Ręczny wybór tabeli. Odszypułkowane i delikatnie wyciskane, natychmiast schładzane w temperaturze 10ºC i poddane wstępnej maceracji fermentacyjnej przez 4 do 6 godzin w celu wzmocnienia profilu aromatycznego. Fermentacja w stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze od 16º do 18º C. Przechowywanie wina na osadzie drożdżowym przez 2 miesiące w niskiej temperaturze w celu zachowania aromatów odmiany, po czym następuje pełna szacunku stabilizacja i butelkowanie.
ciekawostki
Opłata kapelanów w 2014 roku założył swoją nową winiarnię Lub Luar do Sil w Seadur (Valdeorras) . Dzięki tej winiarni rodzina Rodero Villa spełniła swoje marzenie o produkcji białego wina zgodnie ze swoją filozofią 100%, specjalnego, złożonego i intensywnego wina o długim leżakowaniu.