Conde de la Salceda Reserva 2012

Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

21,75 €

  • 750 ml (Botella)

- +

Nowy produkt

  • Rezerwat Conde de la Salceda: czas w butelce.
  • Tak jest wspaniałe wino z winnicy , Występuje tylko w najlepszych anadach , od ograniczona produkcja i ponumerowane ,
  • Drobne i złożone wino. Przeważnie czarne owoce, dżem żurawinowy, śliwka na pikantnym tle i nuty szlachetnego drewna.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 46 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 46 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości.

Dowiedz się więcej o Conde de la Salceda Reserva 2012

Rewizje dotyczące

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (30)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone Conde de la Salceda Reserva 2012 - wina z rioja

Uwagi do degustacji:
  • Kolor: Ciemny granat. Głęboko
  • Nos Świetny i złożony. Przeważnie czarne owoce, dżem żurawinowy, śliwka na pikantnym tle i nuty szlachetnego drewna.
  • Usta : Mocne wejście. Krok w ustach zrównoważony, gęsty, dobrze zorganizowany. Bardzo długi koniec.
Opracowanie i starzenie się:

Winogrono tempranillo zebrane i wybrane ręcznie, z ich najstarszych winnic w Elciego i Laguardia ograniczonej produkcji, z pełną kontrolą jej uprawy, która pozwala różnorodności wyrazić wszystkie jej doskonałości.

Technika opracowania łączy w sobie najbardziej tradycyjne metody Rioja Alavesa z najbardziej aktualnymi kryteriami enologicznymi, będącymi 18 miesięcy starzenia w nowych beczkach z dębu francuskiego , aby skoncentrować i zachować w tym winie całą osobowość swojego obszaru produkcji w maksymalnej ekspresji.

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Czerwone
Styl Wina
Czerwone - Lekko Pikantne
Rodzaj Winogron
Tempranillo
Rodzaj Starzenia
Reserva
Zawartość Alkoholu
13.5%
Temperatura Podawania
16
Rocznik
2012
Prezentacja
1 butelka
Punkty AporVino
95

Nagrody i Wyróżnienia

Robert Parker
90
Punkty Peñín
93
Repsol
93

Do łączenia z

Łączenie
Foie, Sery twarde, Do wszelkiego rodzaju mięs, Kuchnia regionalna, Zupy i gulasze, Dziczyzna

Menu

Kod QR