Nuty degustacyjne:
- Kolor: intensywnie czerwony, z fioletowymi refleksami.
- Nos: aromaty pierwotne z tymi z jego przejścia przez drewno.
- Usta: owocowy smak i równowaga pomiędzy ciałem i kwasowością, to wino koniugowane do perfekcji.
Rozwój i starzenie się:Po kilkudniowym odpoczynku w zbiorniku rozpoczyna się fermentacja. Proces ten jest w pełni kontrolowany, analizując wszystkie parametry. Wykorzystują cylindryczne zbiorniki ze stali nierdzewnej o pojemności 20.000 litrów, które sprzyjają wymianie substancji, wydobywając z każdego owocu to, co najlepsze. Fermentacja malolaktyczna odbywa się w sposób naturalny, a także jest kontrolowana przez analizę.
Po zakończeniu fermentacji wino jest przygotowywane do dojrzewania w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu. W zależności od właściwości każdego wina, nasz enolog określa niezbędny czas, w terminach określonych przez Radę Regulacyjną Nazwy Pochodzenia Ribera de Duero.
Te beczki starzeją się z kontrolowaną temperaturą i wilgotnością, respektując siłę i charakter naszych win.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Lekkie i Owocowe
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza
- Zawartość Alkoholu
-
12.5%
- Rocznik
-
2019
- Punkty AporVino
-
93
Do łączenia z
- Łączenie
-
Mięso czerwone,
Jagnięcina,
Potrawy z grila.,
Mięso białe,
Mięso grilowane,
Wędliny,
Do wszelkiego rodzaju mięs