Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.
Pago de los Capellanes Roble 2023
Nowy produkt
Pago de los Capellanes Tinto Roble rozkoszować podniebienia symfonią aromaty I smaki która zniewala zmysły.
Czerwone wino z Tempranillo .
DO. Ribera del Duero .
winnice wybrany i fermentacja w Stal nierdzewna w kontrolowanej temperaturze.
owocowy, świeży I elegancki , z odcieniami czarna Lukrecja i długi finisz.
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 41
punktów lojalnościowych.
Obecna zawartość koszyka wygeneruje 41
punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Więcej informacji na Wina wina czerwone Pago de los Capellanes Roble 2023 - wina z ribera del duero
UWAGI KATA
Pogląd: Picota wiśniowo-czerwona z niebieskawymi tonami.
Nos: Intensywne aromaty czarnych owoców (jeżyna i śliwka) i niebieskich kwiatów (fiolet), z pikantnymi nutami kokosa, wanilii i goździków.
Usta: Szerokie i świeże, uporządkowane i eleganckie. Żywe taniny z nutą czarnej lukrecji i długi finisz pełen aromatycznych doznań.
OPRACOWANIE
Wykonane w 100% z Tempranillo.
Wybór najlepszych winnic Pedrosa de Duero, La Horra i Gumiel del Mercado, o średnim wieku 25 lat i glebach gliniasto-wapiennych, bardzo ubogich w żyzność i niską produkcję.
Maceracja na zimno z prefermentacją przez 6 dni w temperaturze poniżej 10ºC.
Wysiew wybranych autochtonicznych drożdży.
Fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze.
Spontaniczna fermentacja jabłkowo-mlekowa w niskiej temperaturze i okresowe usuwanie osadu w zbiorniku.
CIEKAWOSTKI
Pago de los Capellanes znajduje się w sercu Ribera del Duero, zaledwie kilometr od Pedrosa de Duero, miasta w Burgos, w którym znajdują się jedne z najlepszych winogron w całej Riberze.
Pierwotnie w gospodarstwie znajdowało się zaledwie kilka tysięcy winorośli, w tradycyjnym kształcie szkła. Para Rodero-Villa, wraz z wyjątkowym zespołem i stawiając na swój szczególny sposób poczęcia wina, osiągnęła to, że dziś Pago de los Capellanes ma 100 hektarów własnej winnicy, kratowanej, otaczającej winnicę, łączącej odmiany takie jak Tempranillo (lub Tinto Fino), Cabernet Sauvignon i Merlot oraz spełnienie marzenia sięgającego 1980 roku.
Niewielka produkcja pozwala na najlepszą kontrolę jakości produktu, a także spersonalizowane śledzenie wszystkich butelkowanych partii. W Pago de los Capellanes dopuszczamy tylko 5000 kg winogron/ha, poniżej 7000, na które zezwala Rada Regulacyjna Ribera del Duero, stawiając na jakość naszego surowca.
Tak narodziła się nasza oferta win, która dziś trafia na rynek z pieczęcią Pago de los Capellanes. Bardzo osobiste wina czerwone, owoc spokoju, czułości i cierpliwości.