Nota degustacyjna:
Kolor: jasny mahoniowy kolor z jodowanymi odcieniami.
Nos: Mocny i atrakcyjny. Pieczone nuty i wspomnienia wypieków i likieru kawowego.
Usta: jest słodka, szeroka i obfitująca we wspomnienia karmelu kawowego z mlekiem i kakao na tle rodzynek. Bardzo długie wykończenie
Opracowanie:
Wykonane z suszonych winogron na słońcu. Zgodnie z tradycyjnym systemem soleras i kryteriami, wino to pozostaje w beczkach z dębu amerykańskiego (nigdy nowego) przez pięć lat.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Subtelna Nuta Owocowa
- Rodzaj Winogron
-
Pedro Ximénez
- Rodzaj Starzenia
-
Crianza
- Zawartość Alkoholu
-
16.5%
- Temperatura Podawania
-
15
- Rocznik
-
2011
- Prezentacja
-
1 butelka
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
100
Do łączenia z
- Łączenie
-
Biała ryba