notatka degustacyjna
Wzrok : Brąz z pomarańczowymi refleksami.
Nos : Elegancki i intensywny, z przewagą słodkich nut kakao i wanilii, którym towarzyszą cytrusowe akcenty skórki pomarańczowej i orzechów.
Usta : Wytrawne, smaczne i otulające. o świetnej strukturze i wyraźnym mineralnym i słonym charakterze, bardzo zrównoważone iz trwałym finiszem. Autentyczny cud.
Różnorodność i pochodzenie: 100% Pedro Ximénez z obszaru najwyższej jakości
DO (Sierra de Montilla i Moriles Altos).
Opracowanie: "rara avis" wśród win wzmacnianych. Pochodzi od starannego
selekcja nietypowych beczek starych win poddanych procesowi starzenia oksydacyjnego.
Hodowla: wybitnie oksydacyjne starzenie. system criaderas i soleras,
przez około 25 lat w beczkach z dębu amerykańskiego.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wzmocnione
- Rodzaj Winogron
-
Pedro Ximénez
- Zawartość Alkoholu
-
19.0%
- Temperatura Podawania
-
12
- Rocznik
-
N/A
- Prezentacja
-
1 butelka
- Punkty AporVino
-
96
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
93
Do łączenia z
- Łączenie
-
Sery twarde,
Potrawy ryżowe.,
Ryby,
Zupy i gulasze,
Wędliny,
Biała ryba