Nota degustacyjna:
Kolor: złoty, czysty i jasny.
Nos: wspomnienia welonu kwiatowego, migdałów. Intensywny nos, z lekkimi oksydacyjnymi ruchami. Coś ostrego i słonego.
Usta: pełne, smaczne i lekko gorzkie na podniebieniu. Ze wspomnieniami orzechów. Długie wykończenie, z dużą trwałością w posmaku.
Przetwarzanie i starzenie:
To wino pochodzi z solera z bardziej starzeniem się grzywny rodziny Alvear. Po biologicznym starzeniu się pod zasłoną kwiatów przez średnio 12 lat, wciąż utrzymuje żywą zasłonę z kwiatów.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wzmocnione
- Rodzaj Winogron
-
Pedro Ximénez,
Palomino
- Rodzaj Starzenia
-
Crianza
- Zawartość Alkoholu
-
18.0%
- Temperatura Podawania
-
15
Nagrody i Wyróżnienia
- Nagrody i poprzednie oceny
-
2014 Double Gold Medal - Sakura Japan Women's Wine Awards
2013 Gold Medal - International Wine Challenge
2015 Gold Medal - Premios Vinduero 2015
2014 Gold Medal - VII Concurso de Vinhos do Brasil 2014
- Punkty AporVino
-
97
Do łączenia z
- Łączenie
-
Sery,
Do wszelkiego rodzaju mięs,
Wędliny,
Ser Parmezan,
Potrawy z grila.,
Foie,
Pasztety lub Foie Gras,
Przekąski i przystawki.
- Prezentacja
-
1 butelka