Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 37 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 37 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
W najlepszym momencie kwiatowy welon
Surowe pędy – czyli niefiltrowane – naszego wybornego Gran Barquero mają tę zaletę, że ukazują zasłonę kwiatową w optymalnym momencie rozwoju. Cienka warstwa drożdży pokrywająca powierzchnię wina nadaje mu jeszcze bardziej intensywny, harmonijny i świeży charakter.
Jest to uczucie mądrości, bogactwa w ustach, zasolenia i osobowości. Niezwykle wszechstronny, wzmacnia smak i poczucie równowagi i smakowitości.
Notatka degustacyjna
Aspekt : jasny zółty. Jasny.
Zapach : kłucie. Intensywny. Harmoniczny. Bardzo świeże. Bogaty w aldehydy. Drewno i orzechy. Intensywny welon kwiatowy. Drożdże.
Smak : wytrawny, ale nieco bardziej glicerynowy niż zwykle. Lekko gorzki. Długi. Suszone owoce (migdały). Intensywny posmak i retronosowość. Wiosna ma bardziej zasolony charakter, ponieważ wtedy zasłona kwiatowa jest największa.
Przygotowanie i dojrzewanie
Typ: suchy obfity / delikatny na gałęzi.
Odmiana i pochodzenie: 100% winogron Pedro Ximénez z winnic Albariza położonych w górach Sierra de Montilla i Moriles Altos.
Przygotowanie: selekcja moszczu „żółtkowego”, naturalna fermentacja w kontrolowanej temperaturze i bez konieczności kastrowania.
Starzenie: organiczne, pod zasłoną kwiatową. System criaderas i soleras przez okres 8-10 lat w beczkach z amerykańskiego dębu. Wydanie na wiosnę 2020. W jej produkcji uczestniczy 1/6 butów tworzących podeszwę.