Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 33 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 33 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Uwagi CATA:
Przygotowanie i dojrzewanie:
Certyfikowana ekologiczna uprawa winorośli z naszych własnych winnic sprzed filoksery, które mają ponad 100 lat i znajdują się na obszarze Byk , sadzona w doniczkach i dająca niskie plony.
Winifikacja odbywa się z 20% całej grony, pozostała część jest obierana i deptana pieszo. Spontaniczna fermentacja i maceracja odbywa się w małych zbiornikach ze stali nierdzewnej i trwa od 12 do 25 dni.
Po fermentacji alkoholowej samoistnie rozwija się również fermentacja jabłkowo-mlekowa z udziałem rodzimych drożdży i bakterii, które są naturalne dla wina. Kolejne bazuqueo bez dążenia do maksymalnej ekstrakcji bardzo smacznych winogron. Klarowane żelatyną pochodzenia roślinnego, naturalnie stabilizowane przed zimnem i filtrowane naturalną celulozą.
Dudek reprezentuje zwinność Nossy i wspaniałą paletę aromatów.
Ciekawostki:
Menade jest pionierską winnicą i jedyny z D.O Rueda, który posiada certyfikat ekologiczny . Można śmiało powiedzieć, że wyznaczyli trend w okolicy.
Winiarnie Menade urodziła się w 2005 roku, kiedy bracia Alejandra, Marco i Richard postanowili kontynuować tradycję winiarską swoich przodków, którzy od 1820 roku uprawiali winnice w miastach dziś przyległych do DO. Koło . Wszystkie wina produkowane są w tzw. Menade autorstwa Secali”, podziemna winnica wykuta w skale, która zachowała architekturę z jej początków w XIX wieku. W efekcie powstają oryginalne wina, które opierają się na szacunku do natury i powrocie do tradycji.