nota degustacyjna:- Kolor: Red pudru. Nos: czerwone owoce i ciastka, tosty orzechy laskowe, wędzone i lawendy.
- Podniebienie jest duży i obfite, z dużą ilością owoców.
- Dobry harmonia i długi posmak.
Rozwój i starzenie Dla opracowania El Lagar de Aldeasoña 2006 zostały one wykorzystane winogron Aragones 9 ha 65 do 101 lat winnic prefiloxéricos, rozłożonych na 36 Majuelos z wydajnością poniżej 2300 kg / ha. Szczepy w szkle znajduje się na zboczach między 800 i 910 metrów.
Po zakończeniu procesu, wino było w wieku 17 miesięcy w nowych beczkach z francuskiego dębu. W sumie 7,022 butelek 750 ml i butelkowane w październiku 2008 roku.
Rocznik 2006 był bardzo interesujący ze względu na jego złożoność. Jednym ze zbiorów fonograficznych w produkcji i bardziej przedwczesne, które rozpoczęły się w dniu 15 września. "
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Mocne
- Rodzaj Winogron
-
Aragonés,
Tempranillo
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza
- Zawartość Alkoholu
-
14.5%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2008
- Prezentacja
-
1 butelka
- Organiczne
-
Uprawa Organiczna
Nagrody i Wyróżnienia
- Peñín
-
90
- Nagrody i poprzednie oceny
-
- 92 Puntos Wine Spectator
- 92 Puntos Wine Enthusiast
- 91 Puntos Repsol
- 90 Puntos Peñin
- Punkty AporVino
-
93
Do łączenia z
- Łączenie
-
Grzyby,
Dziczyzna,
Jagnięcina,
Sery,
Do wszelkiego rodzaju mięs,
Kuchnia regionalna,
Wędliny