degustacja notatki
- Cerise i granat obręczy. Lagrima obfita, gęsta i podjąć.
- Wysoka intensywność aromatyczny, z wielką złożoność i elegancji, podkreślając minerały i czarny, wspomnienia kadzidła czerwonych owoców i notatek. Wszystko to w połączeniu z drobnymi nutami drzewnymi z francuskiego dębu, takich jak wanilia, cedr, blond tabaki i przypraw.
- W ustach oznacza doskonałą miękkość i objętość opracowali bardzo cienkiej taninowy strukturę, która sprawia, że smaczne i Sapido. Świeżość, która daje Graciano, sprawia, że jest bardziej zrównoważony w odniesieniu do alkoholu, pokazując bardzo długi posmak i przyjemny finisz. Retronosowo nas i pikantny, owocowy te z drewna ponownie
Rozwój i starzenie
Jest to z copupage 92% Tempranillo, Graciano 4% 4% Maturana Tinta z tylko główne płatności Rioja The Finca Valpiedra który jest w najlepszej części nominału kwalifikacje Rioja, w szczególności w spektakularny meander wokół rzeki Ebro. Jest to osiedle 80 hektarów położonych 420 metrów wysokości. Ta winnica otwarty w 1999 i został osiągnięty do połączenia początku i na końcu cyklu produkcyjnego.
Wyjątkowe warunki tej właściwości wynikającej z jego mikroklimat i jego rodzaju gleby, utworzona przez warstwę głazów wapiennych i nazwy dając wina. Te kamienie utrzymują ciepło i wilgoć chronione i pielęgnowane winorośli.
Fermentacja odbyła się w zbiornikach ze stali nierdzewnej z regulacją temperatury. .Its Macerację 17 dni później, w wieku 22 miesięcy dojrzewania w beczkach z francuskiego dębu.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Mocne
- Rodzaj Winogron
-
Graciano,
Tempranillo,
Maturana
- Rodzaj Starzenia
-
Reserva
- Zawartość Alkoholu
-
13.5%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2015
- Prezentacja
-
1 butelka
- Organiczne
-
Uprawa Organiczna
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
92
- Nagrody i poprzednie oceny
-
95 Atkin (2012) | 92 Peñín (2011) | 94 W. Spectator (2010)
- Punkty AporVino
-
96
- Suckling
-
92
Do łączenia z
- Łączenie
-
Dziczyzna,
Jagnięcina,
Zupy i gulasze,
Wołowina duszona,
Kuchnia regionalna,
Wędliny,
Mięso czerwone,
Sery