Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 124 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 124 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Tasting Uwagi
Rozwój i Aging
Od dobrze wyselekcjonowanych winogron, w idealnym stanie dojrzałości i zbierano ręcznie z naszych własnych winnic na całym Finca San Rafael. Po de-wynikająca winogron fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a po maceracji 15 do 20 dni wadliwą fermentacji, która dokonała precyzuje wina pozostawiając go w odpowiedniej kwasowości. Wynika z transferu do amerykańskich dębowych beczkach, 40%, i francuski, 60%, gdzie pozostanie dwa lata.
historia
Contino, pierwszy Château La Rioja została założona w 1973 roku napędzany przez stuletniej winnicy CVNE i właścicieli posiadłości 62 hektarów położonych w Rioja Alavesa. Historia obiektu sięga XVI wieku i jest zbierana w tej samej nazwie. W "Contino" był jeden oficer straży stu żołnierzy, którzy oglądając "Contino" przez rodzinę królewską od czasu Królów Katolickich. Tradycja głosi, że św Gregory, patrona winnic, przechodząc przez ziemie La Rioja samym gospodarstwie, a więc pojawia się jego postać w anagram tej winnicy i nadaje się do niektórych działek obsadzonych winoroślą teraz jego imię.
Wino wyprodukowane w tej posiadłości, owocowy i eleganckie, jest spadkobiercą najlepszych tradycji Rioja. Odbywa się to ze zindywidualizowaną systemu zbierania winogron pochodzących wyłącznie z samych winnicach otaczających stary dwór i jest oznaczony jako pochodzących z różnych działek. Idealne połączenie gleby, klimatu i śródziemnomorskiej Atlantico- wyrafinowanej techniki sprawiły Contino, ponad trzydzieści lat po swoim pierwszym rocznika, odniesienie zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz Hiszpanii.
Vinedo
W 62 hektarów winnic Laserna Laguardii są chronione przez Cerro de la Mesa i znajduje się w zakolu rzeki Ebro, która zapewnia orientację do tej ziemi i własnej mesoclima.
Zbocza winnicy łagodnie opada w kierunku rzeki Ebro, na właściwym i dokładnym przepuszczalności, który pozwala na rozwój korzeni w poszukiwaniu wody zmagazynowanej w sposób naturalny pod ziemią. Rozciąga się ponad trzy tarasy piaszczystej glebie w głębszych warstw wapiennych i wapiennych gliny w środku i górnych warstw, gdzie mnożą się głazy własnego aluwium.
Bliskość winnicy do winnicy pozwala świeżo ścięte winogrona rozpocząć fermentację w małej pojemności, w której winogrona z różnych działek, różniących się od odmiany w zależności od specyficznych warunków uprawy są oddzielone.
piwnica
W Vinedos del Contino współistnieją w idealnej harmonii, tradycji i innowacji. Nowoczesny statek winifikacji, z wyborem stołowego i depozytów Zmniejszony rozmiar dostosowany do działek i odmian. zbiorników fermentacyjnych o ograniczonej zdolności zbierania produkcję każdej działki gospodarstwa indywidualnie iw zależności od właściwości winogron, to powinno być rozwijane w takiej czy innej formie.
Ażurowe XVI przechowywać wina w najlepszych warunkach temperatury i wilgotności.