Bravucón 2014

Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

9,51 €

  • 750 ml (Botella)

- +

Uwaga: Ostatnie Sztuki!!!(19)

Nowy produkt

  • Od winnic prephylloxera do 160-letnich, sadzonych na wolno stojących i autochtonicznych podłożach.
  • Jedna z nielicznych winnic uprzywilejowanych w prowincji Zamora, posiadająca winnice prefiloksérico z tego okresu.
  • Wyróżnia się intensywnością i jakością doznań, świeżością i żywością z elegancją i złożonością.
  • Zrównoważone rolnictwo.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 20 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 20 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości.

Dowiedz się więcej o Bravucón 2014

Rewizje dotyczące

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (26)

Inni klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

 

Więcej informacji na Wina wina czerwone Bravucón 2014 - wina z castilli i leon vt

Ekspresywny, intensywny i bardzo osobisty. Wyróżnia się intensywnością i jakością doznań. Łączy świeżość i witalność z elegancją i złożonością.

Wygląd: intensywny i żywy kolor wiśniowo-czerwony.

Aromat: ma dobry bilans owoców i drewna, w którym odcienie czerni i dojrzałych czerwonych owoców mieszają się z zapachem, takim jak toast czy wanilia.

Podniebienie: Podniebienie jest gładkie, zrównoważone i ustrukturyzowane, wypełniając podniebienie finezją. Drobne garbniki są postrzegane, aby wykończyć je smacznym i mocnym wykończeniem w ustach. Wyświetlanie sugestywnych niuansów.

Opracowanie: z winogronami odmiany Tempranillo 70% i Cabernet Sauvignon 30%, wino pozostało 20 dni maceracji z skórką. Po złej fermentacji mlekowej dojrzewa przez 6 miesięcy w nowych beczkach dębowych, aż do butelkowania. Przed wprowadzeniem do obrotu wino dojrzewa w butelce przez 10 miesięcy.

Dojrzewanie: 6 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, 10 miesięcy w butelce przed wprowadzeniem do obrotu.

Serwis: w celu odkrycia jego głębokości i intensywności, odkorkowanie i odczekanie na godzinę przed spożyciem w temperaturze między 16 a 18ºC.

Winogrona: Tempranillo (70%) i Cabernet Sauvignon (30%)
Klasyfikacja: 14,5º.
Rodzaj gleby: glinka wapienna
Winnica: Finca "La Reguilona" położona na wysokości 800 metrów nad poziomem morza. Wstępnie filokseryczne winnice, winnice z 1900 roku.
Zbiory: podręcznik w pudełkach, przygotowany od końca września do początku października.
Winifikacja: fermentacja w wannach z rodzimymi drożdżakami, malolaktyka w beczkach.
Dojrzewanie: w nowych beczkach dębowych.
Butelkowanie: niefiltrowane ani nieoczyszczone.

Dane techniczne

Typ Wina
Wina Czerwone
Styl Wina
Czerwone - Mocne
Rodzaj Winogron
Tempranillo, Cabernet Sauvignon
Rodzaj Starzenia
Con crianza
Zawartość Alkoholu
14.5%
Temperatura Podawania
18, 17, 16
Rocznik
2014
Prezentacja
1 butelka
Organiczne
Certyfikowane Organiczne

Do łączenia z

Łączenie
Jagnięcina, Mięso grilowane, Sery, Wołowina duszona, Drób, Kuchnia regionalna, Mięso czerwone, Wędliny, Mięso grilowane, Potrawy ryżowe., Dziczyzna, Mięso białe

Ostatnio Oglądane

Menu

Kod QR

Ostatnio Oglądane