Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 27 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 27 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Uwaga degustacyjna:
Kolor: Bardzo intensywny wiśniowo-czerwony kolor, z fioletową opalizacją na krawędzi kieliszka.
Aromat: Aromat bardzo dojrzałych kompotów owocowych, ale z przewagą słodkich gind i jeżyn, z pewną domieszką kawy i titamisu.
Usta: Zauważasz głównie nuty kawy i czekolady.
Przygotowanie i dojrzewanie:
Nocne zbiory, selekcja winogron na polu i po przybyciu do winnicy, produkcja grawitacyjna, maceracja na zimno przez 10 dni i fermentacja alkoholowa w temperaturze 15 °C. Zastosowanie techniki „delestage” w celu zwiększenia ekstrakcji koloru. Dojrzewa 11 miesięcy w nowych 500-litrowych beczkach z francuskiego dębu Allier.
11 miesięcy w beczce z francuskiego dębu Allier
Ciekawostki:
Wino to produkowane jest w Villafranca de los Barros, w nowej winnicy o nazwie Pago de las Encomiendas. Jest to winiarnia przeznaczona do produkcji win gatunkowych i choć nie prezentuje wspaniałości innych projektów enologicznych, które niedawno zaprezentowano w Estremadurze, przewiduje się, że ma ona przed sobą ogromną przyszłość.