Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.
Las Iruelas 2020
Nowy produkt
97 Roberta Parkera
Na wysokości 1000 metrów nad poziomem morza, w ukrytym miejscu w Dolina Iruelas -w Sierra de Gredos – mała winnica garnacha o powierzchni zaledwie 1,5 hektara produkuje wspaniałe winogrono, z którym Daniel Gomez Jimenez-Landi produkuje jedną z najbardziej żywych czerwieni na Półwyspie.
Skarb dla miłośników bardzo dobrych win. Tylko 609 butelek i 12 magnum.
Więcej informacji na Wina wina czerwone Las Iruelas 2020 - wina z castilli i leon vt
Uwagi CATA:
Kolor: różany.
Nos: bardzo intensywne aromaty kwiatów i orzeźwiających czerwonych owoców.
Usta: Jego aromaty zapowiadają delikatne i eleganckie wejście, z płynną konsystencją i nerwem, który rozciąga się do końca podniebienia.
Produkcja i starzenie:
Na wysokości 1000 metrów, w ukrytym miejscu w Valle de las Iruelas – w Sierra de Gredos – mała winnica Garnacha o powierzchni zaledwie 1,5 hektara produkuje wspaniałe winogrona, z których Daniel Gómez Jiménez-Landi tworzy jedno z najbardziej żywych win czerwonych Półwyspu. Gleba, która jest granitowa i zawiera składniki łupkowe, sprzyja głębokiej pracy korzeni. Orientacja wschodnia – osłonięta przed późnym upałem – i wysokość nadają mu świeżości.
Wykonane w puszce dąb francuski z miękkimi maceracjami, unikając stosowania pomp i agresywnych procesów. Winogrono z szypułką 100%. Drożdże rodzime. Czas maceracji około 60 dni. Dojrzewało przez 14 miesięcy w 300-litrowej beczce. Nieklarowane i niefiltrowane.
ciekawostki:
Pochodzący z rodziny winiarzy, Daniel Landi Swoją solową przygodę rozpoczął w 2012 roku. Przy niewielkiej produkcji udało mu się wyprodukować wina wyróżniające się smakiem i oddające cechy terroir.
Dane techniczne
Typ Wina
Wina Czerwone
Styl Wina
Czerwone - Mocne
Rodzaj Winogron
Garnacha negra
Rodzaj Starzenia
Con crianza
Zawartość Alkoholu
14.5%
Temperatura Podawania
18
Rocznik
2020
Prezentacja
1 butelka
Organiczne
Uprawa Organiczna
Nagrody i Wyróżnienia
Robert Parker
96
Peñín
93
Do łączenia z
Łączenie
Sery,
Dziczyzna,
Jagnięcina,
Przekąski i przystawki.,
Wędliny,
Do wszelkiego rodzaju mięs,
Grzyby,
Kuchnia regionalna,
Foie,
Potrawy ryżowe.