Piwnica Tomas Postigo Zostało założone w 2008 roku, kiedy Tomas Postigo, badacz chemiczny i jeden z architektów konsolidacji nazwy od 1984 roku, postanowił stworzyć własne wina. Najważniejszym wydarzeniem jest pierwsza piwnica w otrzymaniu Odcisk łapy z Węgiel , a etykieta ekologiczna co gwarantuje zrównoważone i przyjazne dla środowiska praktyki.
W winnicach Tomas Postigo 5. rok dominują wapienne, piaszczysto-gliniaste gleby z kamieniami i kamykami, ułożone na wysokości nad poziomem morza od 750 do 1000 metrów. Winogrona są zbierane w optymalnym punkcie dojrzałości w małych skrzyniach o wadze 10 kg i przenoszone bezpośrednio do winnicy.
W winnicy winogrona przechodzą przez ręczny stół selekcyjny, a fermentacja alkoholowa odbywa się przy użyciu drożdży autochtonicznych. Tomas Postigo 5. rok zestarzeć się podczas 12 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Otrzymuje się trzydzieści różnych win, z których niektóre podlegają fermentacji malolaktycznej w beczkach.
Następnie jest rafinowany w butelce przez okres 40 lat. Tomas Postigo 5º ano występuje tylko w tych wyjątkowych latach. Elegancki , nowoczesny i dobrze zintegrowany , mają wszystko, aby być świetnym Ribera de Duero.
Notatka degustacyjna
Widok: Piękny i intensywny wiśniowy kolor , głęboka i skoncentrowana warstwa.
Nos: oznaczone przez jagody i czarni dojrzały. Subtelne ślady zarośli, zwłaszcza nuty melanżu i minerałów przypominające grafit. Bardzo dobrze zintegrowane drewno towarzyszy owocowi z subtelnymi nutami delikatnego ciasta i balsamu.
Usta: a mięsiste wino i pyszne przed nami dużo życia. Dojrzała tanina i cukierek a gorzki punkt stanowi bardzo przyjemne i trwałe wykończenie. Mały odsetek innych bardzo dobrze zmontowanych odmian, które zapewniają nerwy i napięcie Tempranillo .
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Lekko Pikantne
- Rodzaj Winogron
-
Tempranillo
- Rodzaj Starzenia
-
Crianza
- Zawartość Alkoholu
-
15.0%
- Temperatura Podawania
-
17
- Rocznik
-
2018
- Prezentacja
-
1 butelka
Do łączenia z
- Łączenie
-
Sery