Przygotowanie i dojrzewanie:
Fermentacja odbywa się przy użyciu rodzimych drożdży i winogron bez łodyg. Dojrzewa przez 6 miesięcy w używanych beczkach z dębu francuskiego o pojemności 300 i 500 litrów. Aby zapewnić kremowość, 25% wina przechodzi fermentację malolaktyczną.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Białe
- Styl Wina
-
Białe - Intensywne i Kremowe
- Rodzaj Winogron
-
Albillo Real
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza
- Zawartość Alkoholu
-
13.5%
- Temperatura Podawania
-
12
- Rocznik
-
2021
- Prezentacja
-
1 butelka
- Punkty AporVino
-
96
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
90
Do łączenia z
- Łączenie
-
Sery,
Biała ryba,
Sery twarde,
Mięso białe,
Desery