Notatka degustacyjna:
- Kolor: Intensywny wiśniowy kolor.
- Aromaty: Kompleksowy nos z czarnymi aromatami owoców, zwłaszcza jeżyny. Wielka harmonia gatunków takich jak cynamon.
- Podniebienie: Słodka i zaokrąglona tanina, która dobrze połączyła kwaśne owoce z drewnem. Bardzo świeże i uporządkowane, co oznacza dużą złożoność w ustach, z długim posmakiem.
Rozwój i starzenie się:Wino to jest produkowane z najlepszych winogron pochodzących z najstarszych winnic Tempranillo, Graciano i Mazuelo. Po powolnej i starannie kontrolowanej fermentacji z okresowym pompowaniem w celu uzyskania pożądanego koloru i aromatu, wino to pozostawało przez 20 miesięcy w mieszanych beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu, osiągając powolną i harmonijną ewolucję. Następnie przez 16 miesięcy leżakował w butelce, a następnie został wypuszczony na rynek.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Lekkie i Owocowe
- Rodzaj Winogron
-
Tempranillo
- Zawartość Alkoholu
-
12.5%
- Rocznik
-
2016
Do łączenia z
- Łączenie
-
Mięso czerwone,
Kuchnia regionalna,
Potrawy ryżowe.,
Mięso białe,
Mięso grilowane,
Makarony,
Potrawy z grila.