Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do n...
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do nich dostęp, czyli wirtualną wizytę w naszym sklepie internetowym. W naszym asortymencie dominują wina czerwone słodkie, półsłodkie, wytrawne, półwytrawne z ciemnych i białych winogron. Wszystkie o intensywnym, mocno owocowym smaku oraz przyjemnym aromacie. Już teraz mogą Państwo cieszyć się butelką ekskluzywnego wina wyprodukowanego w dowolnym miejscu na świecie i o każdej porze dnia i nocy! Dbamy o wygodę i zadowolenie naszych konsumentów. W tym miejscu, czyli online możesz kupić najlepsze wina z terytorium Hiszpanii, a także inne produkowane w różnych regionach świata dokładnie wyselekcjonowane przez nasz zespół degustatorów. Oferowane alkohole to doskonała propozycja na prezent, znakomicie sprawdzą się jako dodatek do dań. Naszym celem jest ułatwienie Państwu zakupu wina, które będzie w pełni i możliwie najlepiej spełniać potrzeby i w całości będą dostosowane do państwa gustów.
Grono jest owocem, które wykazuje tendencję do fermentacji, a zatem, z łatwością można uznać, że był to pierwszy trunek lub napój alkoholowy, który człowiek, od wieków, zna i sięga. Naturalny cukier i kwasy zawarte w gronach z powodzeniem wystarczają do tego, aby zachodził naturalny proces produkcji, w którym cukier przekształca się w alkohol. Choć istnieje niewiele faktów dotyczących jego odkrycia, to możemy sobie jedynie wyobrazić, że było to swego rodzaju odkrycie, które miało miejsce, przez tzw. czysty przypadek lub czyjeś zaniedbanie w wyniku pozostawienia kilku winogron w misce, które samoistnie przeszły w stan fermentacji. Ale to, czego jesteśmy pewni, jest następujące: Istnieją bowiem archeologiczne dowody na to, że cała, cenna delikatność wina produkowanego na terenie Hiszpanii trwa znacznie dłużej, aniżeli to można sobie wyobrazić. Wino hiszpańskie było produkowane już w okresie neolitu, zgodnie z tym, co wskazują dowody znalezione w górach Zagros, natomiast obecnie znana i jednocześnie najstarsza winnica, której historia powstania jest datowana na 6000 p.n.e znajduje się w Armenii. Natomiast najstarsze dokumenty dotyczące zbiorów i tłoczenia winogron, czyli "Prace i dni" Hezjoda, pochodzą z VIII wieku p.n.e.
Wino, na początku spożywane i konsumowane wyłącznie przez przedstawicieli wyższych sfer różnych cywilizacji, zyskało tak ogromne znaczenie, że nawet w Egipcie, Grecji i Rzymie, szczególną czcią otaczano boga Dionizosa lub Bachusa (boga wina) organizując na ich cześć, nadzwyczajne uroczystości i festiwale, które miały na celu zapewnić obfitość zbiorów grona. Istnieją nawet legendy, które mówią o tym, że np. podbój Azji prowadzony przez Dionizosa odbył się dzięki armii składającej się z muzyków i tancerzy, którzy zawsze oferowali wino. Po upadku Cesarstwa Rzymskiego, rozwój winiarstwa i enologii w Hiszpanii i w pozostałej części Europy, znajdował się w rękach chrześcijańskich mnichów, którzy dokładali wszelkich starań, aby poprawić jakość produkowanych przez siebie trunków. Z drugiej strony, tradycja chrześcijańska nadała winom znaczenie symboliczne. Zaczęto stosować i konsumować je na uroczystościach religijnych, które stały się częścią złożonego systemu ikonograficznego jednego z najważniejszych w religii, a także w historii świata, który, oczywiście, jest nadal obowiązujący i stosowany.
Istnieje wiele, bardzo znanych zaleceń lekarskich dotyczących wina: regularne i umiarkowane spożycie będzie oznaczać pewne korzyści dla naszego ciała i organizmu, ale przede wszystkim, ma zbawienny wpływ na nasz nastrój. Wino czerwone wytrawne, półwytrawne, słodkie, półsłodkie, mocne czy łagodne - każde z nich posiada różne właściwości, a wybór butelki to indywidualna kwestia każdego z nas. Oto niektóre z najważniejszych czynników zdrowotnych:
W Hiszpanii, kultura winiarska sięga czasów panowania Greków i Fenicjan, którzy przywieźli winorośl ze swojego terytorium i „rozkrzewili ją” na terenie Hiszpanii. Śródziemnomorski klimat i położenie geograficzne jeszcze bardziej wzmocniły możliwości tych roślin, które szybko wrosły w tradycję, jak i stały się główną gałęzią przemysłu, dzięki której Hiszpania znajduje się w światowej czołówce producentów win rozpoznawanych w każdym zakątku świata.
Rodzime odmiany winorośli to łączna ilość wykraczająca ponad 600 odmian, jednakże większość win hiszpańskich jest produkowanych zaledwie z 20 odmian, wśród których, czołówkę zajmują takie szczepy jak: Tempranillo, Albariño i Garnacha. Obecnie, grona uprawiane są w 17 hiszpańskich gminach, nie licząc tych najbardziej znakomitych, czyli Ribera del Duero, La Rioja, Jerez, Rías Baixas y Penedés. W dowolnym miejscu na świecie można rozkoszować się smakiem hiszpańskiego wina oraz łatwo wyszukać profesjonalnego przedstawiciela hiszpańskiej kultury winiarskiej. W sklepie AporVino znajdą Państwo najlepsze trunki idealne dla amatorów i zaawansowanych koneserów. Wino z białych winogron, czerwone, czy półsłodkie? Wybór jest ogromny, a my chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
Obecnie istnieje możliwość kupienia win z całego świata na skalę międzynarodową. Niezależnie skąd pochodzimy i gdzie mieszkamy można zakupić wyborne trunki w takich krajach jak: Francja - kraj szczycący się długowieczną tradycją winiarską. Trunki produkowane są w apelacjach: Alzacji, Bordeaux, Burgundii i Szampanii. Włochy, największy producent i eksporter wina na świecie produkowanego w takich regionach chronionych, jak: Lazio, Piemont, Sycylia i Toskania. Portugalia ze swoim słynnym winem Porto, a także Niemcy, które koncentrują się na produkcji win białych.
Kultura winiarska to nie tylko stary kontynent. Również, po drugiej strony oceanu można znaleźć wiele, ważnych winiarni. Stany Zjednoczone stały się jednym z wiodących producentów wina na świecie, zwłaszcza stan Kalifornia, podczas gdy Chile słynie z produkcji wysokogatunkowych trunków znanych nie tylko na terenie Ameryki Południowej.
Szukasz wina czerwonego półwytrawnego, delikatnego z białych winogron, lub o słodkim mocno owocowym smaki? Proszę wybrać jeden z poniższych obszarów upraw lub użyć filtrów znajdujących się po lewej stronie (w zależności od wersji komputera), aby zawęzić zakres swojego wyszukiwania. Na przykład, jeśli chciałbyś wyszukać wino czerwone produkowane w określonej winnicy, należy przejść i kliknąć w określoną zakładkę.
ETYKIETA BARWIONA Z Paiva w wieku 16 miesięcy , każdy łyk to zmysłowa przygoda. Wino, które obudzić zmysły i rozkoszować się podniebieniem Harmonia między owocami, kwasowością i taninami nadaje mu charakteru elegancki i wyrafinowany .
Sierra Cantabria Crianza: klasycyzm owocowy Tempranillo de la Sonsierra, z własnych winnic w San Vicente de la Sonsierra i Labastida, Rioja D.O. Qualified. Owocowe i aromatyczne, eleganckie i świeże, o słodkich, aksamitnych taninach, które są złożone i zrównoważone. Winiarnia założona przez D. Guillermo Egurena w 1957 roku, położona w...
Sierra Cantabria Crianza: klasycyzm owocowy Tempranillo de la Sonsierra, z własnych winnic w San Vicente de la Sonsierra i Labastida, Rioja D.O. Qualified. Owocowe i aromatyczne, eleganckie i świeże, o słodkich, aksamitnych taninach, które są złożone i zrównoważone. Winiarnia założona przez D. Guillermo Egurena w 1957 roku, położona w...
Muga Rosado To jest wino różowy opracowane z kupażem odmian Grenache 60%, Viura 30% i Tempranillo 10%. Jest różowy wśród różowych. Wino, które dodaje po anadzie zachwyca swoją bezwarunkową.
Muga Rosado To jest wino różowy opracowane z kupażem odmian Grenache 60%, Viura 30% i Tempranillo 10%. Jest różowy wśród różowych. Wino, które dodaje po anadzie zachwyca swoją bezwarunkową.
Idealny do deserów i słodyczy. Gonzalez Byass Nectar Pedro Ximenez przyszedł słodki, aksamitny i niepewny. 100% winogrono Pedro Ximenez
Privat Brut Reserva Ecológico to cava wytwarzana z bardzo wyrazistych odmian, które Cię zaskoczą. Stonowana i elegancka prezentacja , która odzwierciedla jego kosmopolityczny charakter. Świeże, owocowe i świetnie zbalansowane. Długie i gładkie wykończenie.
„Mara Moura” Cel Martína Códaxa w dorzeczu Duero. White z DO Monterrei z odmianami takimi jak godello (90%) i treixadura (10%). Zrobić fermentacja alkoholu w niskiej temperaturze i pałką dwa razy w tygodniu utrzymuj osad w zawieszeniu , aby wnieśli swój wkład gładkość i złożoność wina.
„Mara Moura” Cel Martína Códaxa w dorzeczu Duero. White z DO Monterrei z odmianami takimi jak godello (90%) i treixadura (10%). Zrobić fermentacja alkoholu w niskiej temperaturze i pałką dwa razy w tygodniu utrzymuj osad w zawieszeniu , aby wnieśli swój wkład gładkość i złożoność wina.
Marques de Riscal Verdejo , Biała orzeźwiający i zrównoważony z zapewnienie jakości Marques de Riscal Winery , winifikowane 100% Verdejo poprzez staranny proces. Odwołanie w O.D. koło , Wino z wiele nagród Każdego roku anada 2015 obtubo 92 punktów penin ,
L'equilibrista to białe wino dojrzewające przez 6 miesięcy w dębowych beczkach. Pojedyncza odmiana Xarel-lo z 40-letnich winorośli. Lekko złotożółty kolor i czystość Bardzo dobre i gęste łzy, które powoli spływają po szkle. Eleganckie aromaty dobrze zintegrowanego francuskiego dębu, owoców pestkowych, białych kwiatów i wyczuwalnych cytrusów. W ustach jest...
Z winiarni Hermanos Sastre, zamku w Ribera del Duero, Severiano Sastre był pionierem tego wielkiego projektu i już w latach 50. produkował pierwsze wina w podziemnych piwnicach La Horra. Jego filozofia jest jasna: stworzyć ograniczoną produkcję z nieograniczoną starannością. Mim dla mima.