Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 16 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 16 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
100% odmiana Tempranillo.
Maceracja przez 7 dni.
Fermentacja w kontrolowanej temperaturze 22-24ºC.
Leżakowane przez 8 miesięcy w 225-litrowych beczkach z francuskiego dębu.
CIEKAWOSTKI
Grupa Viñaoliva kontroluje łącznie 44 000 hektarów winnic, co stanowi około 50% produkcji w Estremadurze, a tym samym 5% całkowitej produkcji w Hiszpanii. Dzięki zdolności produkcyjnej 200 milionów litrów mogą produkować wina, które odpowiadają różnym potrzebom klientów krajowych i międzynarodowych. Zespół winiarzy, wspomagany najnowszą technologią, ciężko pracuje, aby jak najlepiej wykorzystać główne rodzime winogrona, których używają, czyli Tempranillo, Pardina i Macabeo, a także niektóre odmiany zagraniczne, takie jak Cabernet Sauvignon, Merlot i Sirah.