Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 58 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 58 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
Uwaga degustacyjna:
Wygląd: Średnio intensywny odcień granatu z malinowymi odcieniami.
Nos: Intensywny i skoncentrowany. W sezonie dzikie owoce (jeżyny i porzeczki). Kwiatowy niuans (fiołki) łączy się z aromatycznymi nutami dojrzewania wina: wanilią, pieprzem, liśćmi tytoniu i nutami czekolady.
Na podniebieniu: Mocny atak, średnia treść, wyraźna tanina. Retronosowe aromaty ciemnych owoców, przypraw i odrobiny tapenady, uzupełnione długą i żywą kwasowością na finiszu.
Opracowanie:
Po zebraniu winogrona przechodzą przez stół selekcyjny w celu drugiej selekcji najlepszych owoców. Następnie w foudre o pojemności 3000 litrów odbywa się zarówno maceracja przedfermentacyjna, jak i fermentacja.
Podczas produkcji tradycyjne, nieagresywne bazuqueo produkowane są przez dwa tygodnie, aby zachować jedwabistość tanin.
Po zakończeniu fermentacji używa się wyłącznie krwawiącego wina, którym napełnia się 300-litrowe beczki z francuskiego dębu Allier (drobnoziarniste i średnie tosty), gdzie fermentacja malolaktyczna i późniejsze dojrzewanie z drobnym osadem odbywają się samoistnie aż do początku wiosny. Wino spędzi łącznie osiem miesięcy w 33% nowych beczkach, po czym trafi do butelki, gdzie zakończy rafinację.