Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 67 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 67 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
Odmiana 100% Palomino Fino.
Winogrona fermentowane rodzimymi drożdżami.
Leżakowała przez 12 miesięcy w dębowych butach pod welonem w kwiaty.
CIEKAWOSTKI
Pojawienie się organicznych win leżakujących w Andaluzji nastąpiło w drugiej połowie XVIII wieku, w połowie drogi między Sanlúcar (który umieszczał wina) a Kadyksem (który umieszczał tabancos alpinistów, w których doceniano dobroczynne działanie kwiatu).
"Biali, będąc winogronami dobrej jakości, nie potrzebują niczego; Prawdą jest, że niektórzy zwykle dodają kwartę rafinowanej brandy, aby je zapewnić; ale narażają się na to, na co wychodzą bastiles"
-Agustín Fernández w swoim artykule "Uprawa winorośli i sposób produkcji wina w San Lucar de Barrameda".