Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do n...
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do nich dostęp, czyli wirtualną wizytę w naszym sklepie internetowym. W naszym asortymencie dominują wina czerwone słodkie, półsłodkie, wytrawne, półwytrawne z ciemnych i białych winogron. Wszystkie o intensywnym, mocno owocowym smaku oraz przyjemnym aromacie. Już teraz mogą Państwo cieszyć się butelką ekskluzywnego wina wyprodukowanego w dowolnym miejscu na świecie i o każdej porze dnia i nocy! Dbamy o wygodę i zadowolenie naszych konsumentów. W tym miejscu, czyli online możesz kupić najlepsze wina z terytorium Hiszpanii, a także inne produkowane w różnych regionach świata dokładnie wyselekcjonowane przez nasz zespół degustatorów. Oferowane alkohole to doskonała propozycja na prezent, znakomicie sprawdzą się jako dodatek do dań. Naszym celem jest ułatwienie Państwu zakupu wina, które będzie w pełni i możliwie najlepiej spełniać potrzeby i w całości będą dostosowane do państwa gustów.
Grono jest owocem, które wykazuje tendencję do fermentacji, a zatem, z łatwością można uznać, że był to pierwszy trunek lub napój alkoholowy, który człowiek, od wieków, zna i sięga. Naturalny cukier i kwasy zawarte w gronach z powodzeniem wystarczają do tego, aby zachodził naturalny proces produkcji, w którym cukier przekształca się w alkohol. Choć istnieje niewiele faktów dotyczących jego odkrycia, to możemy sobie jedynie wyobrazić, że było to swego rodzaju odkrycie, które miało miejsce, przez tzw. czysty przypadek lub czyjeś zaniedbanie w wyniku pozostawienia kilku winogron w misce, które samoistnie przeszły w stan fermentacji. Ale to, czego jesteśmy pewni, jest następujące: Istnieją bowiem archeologiczne dowody na to, że cała, cenna delikatność wina produkowanego na terenie Hiszpanii trwa znacznie dłużej, aniżeli to można sobie wyobrazić. Wino hiszpańskie było produkowane już w okresie neolitu, zgodnie z tym, co wskazują dowody znalezione w górach Zagros, natomiast obecnie znana i jednocześnie najstarsza winnica, której historia powstania jest datowana na 6000 p.n.e znajduje się w Armenii. Natomiast najstarsze dokumenty dotyczące zbiorów i tłoczenia winogron, czyli "Prace i dni" Hezjoda, pochodzą z VIII wieku p.n.e.
Wino, na początku spożywane i konsumowane wyłącznie przez przedstawicieli wyższych sfer różnych cywilizacji, zyskało tak ogromne znaczenie, że nawet w Egipcie, Grecji i Rzymie, szczególną czcią otaczano boga Dionizosa lub Bachusa (boga wina) organizując na ich cześć, nadzwyczajne uroczystości i festiwale, które miały na celu zapewnić obfitość zbiorów grona. Istnieją nawet legendy, które mówią o tym, że np. podbój Azji prowadzony przez Dionizosa odbył się dzięki armii składającej się z muzyków i tancerzy, którzy zawsze oferowali wino. Po upadku Cesarstwa Rzymskiego, rozwój winiarstwa i enologii w Hiszpanii i w pozostałej części Europy, znajdował się w rękach chrześcijańskich mnichów, którzy dokładali wszelkich starań, aby poprawić jakość produkowanych przez siebie trunków. Z drugiej strony, tradycja chrześcijańska nadała winom znaczenie symboliczne. Zaczęto stosować i konsumować je na uroczystościach religijnych, które stały się częścią złożonego systemu ikonograficznego jednego z najważniejszych w religii, a także w historii świata, który, oczywiście, jest nadal obowiązujący i stosowany.
Istnieje wiele, bardzo znanych zaleceń lekarskich dotyczących wina: regularne i umiarkowane spożycie będzie oznaczać pewne korzyści dla naszego ciała i organizmu, ale przede wszystkim, ma zbawienny wpływ na nasz nastrój. Wino czerwone wytrawne, półwytrawne, słodkie, półsłodkie, mocne czy łagodne - każde z nich posiada różne właściwości, a wybór butelki to indywidualna kwestia każdego z nas. Oto niektóre z najważniejszych czynników zdrowotnych:
W Hiszpanii, kultura winiarska sięga czasów panowania Greków i Fenicjan, którzy przywieźli winorośl ze swojego terytorium i „rozkrzewili ją” na terenie Hiszpanii. Śródziemnomorski klimat i położenie geograficzne jeszcze bardziej wzmocniły możliwości tych roślin, które szybko wrosły w tradycję, jak i stały się główną gałęzią przemysłu, dzięki której Hiszpania znajduje się w światowej czołówce producentów win rozpoznawanych w każdym zakątku świata.
Rodzime odmiany winorośli to łączna ilość wykraczająca ponad 600 odmian, jednakże większość win hiszpańskich jest produkowanych zaledwie z 20 odmian, wśród których, czołówkę zajmują takie szczepy jak: Tempranillo, Albariño i Garnacha. Obecnie, grona uprawiane są w 17 hiszpańskich gminach, nie licząc tych najbardziej znakomitych, czyli Ribera del Duero, La Rioja, Jerez, Rías Baixas y Penedés. W dowolnym miejscu na świecie można rozkoszować się smakiem hiszpańskiego wina oraz łatwo wyszukać profesjonalnego przedstawiciela hiszpańskiej kultury winiarskiej. W sklepie AporVino znajdą Państwo najlepsze trunki idealne dla amatorów i zaawansowanych koneserów. Wino z białych winogron, czerwone, czy półsłodkie? Wybór jest ogromny, a my chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
Obecnie istnieje możliwość kupienia win z całego świata na skalę międzynarodową. Niezależnie skąd pochodzimy i gdzie mieszkamy można zakupić wyborne trunki w takich krajach jak: Francja - kraj szczycący się długowieczną tradycją winiarską. Trunki produkowane są w apelacjach: Alzacji, Bordeaux, Burgundii i Szampanii. Włochy, największy producent i eksporter wina na świecie produkowanego w takich regionach chronionych, jak: Lazio, Piemont, Sycylia i Toskania. Portugalia ze swoim słynnym winem Porto, a także Niemcy, które koncentrują się na produkcji win białych.
Kultura winiarska to nie tylko stary kontynent. Również, po drugiej strony oceanu można znaleźć wiele, ważnych winiarni. Stany Zjednoczone stały się jednym z wiodących producentów wina na świecie, zwłaszcza stan Kalifornia, podczas gdy Chile słynie z produkcji wysokogatunkowych trunków znanych nie tylko na terenie Ameryki Południowej.
Szukasz wina czerwonego półwytrawnego, delikatnego z białych winogron, lub o słodkim mocno owocowym smaki? Proszę wybrać jeden z poniższych obszarów upraw lub użyć filtrów znajdujących się po lewej stronie (w zależności od wersji komputera), aby zawęzić zakres swojego wyszukiwania. Na przykład, jeśli chciałbyś wyszukać wino czerwone produkowane w określonej winnicy, należy przejść i kliknąć w określoną zakładkę.
specjalnego, wysoko rozwinięte i wskazówki obniżki, charakteryzujące się długim procesem starzenia się wina w kontakcie z osadem Cava. Wykonany tylko z win bazowych z najlepszych roczników. W świetle prezentuje słoma żółta intensywna. Bańka w porządku i trwałe. Nos jest elegancki i aromaty starzenia funduszy tosty bardzo ładne.
Wszedł słodka czerwień więcej niż trzy lata starzenia. Wykonane z portugalskich odmian Tinta Roriz i Touriga Francesa. Wino uroczo zarysowane , z charakterystyczną równowagą i elegancją Taylora i gościnnością kusząca obietnica przyjemności, które wciąż nadchodzą. bardzo dobry harmonijnie z serem Roquefort . Niepokonany harmonia z...
Białe wino Albariño harmonijny 100% Albarino. Opracowanie w tej winnicy koncentruje się na uwydatnić podstawowe aromaty winogron albariño wraz z wyjątkowością „teren”. Fillaboa jest Albarino pełne niuansów, owocowe, aromatyczne i świeże.
Lagar de Aldeasoña Czerwone wino jest winem produkowanym przez Bodegas Convento San Francisco w regionie winiarskim VT. Castilla y Leon z winogron Aragones. Autor wina z winnic Prefiloxericos ale z 65 lat. Dobry harmonia i długi posmak.
Finca Monasterio , Najwyższym wyrazem Rioja Morza Śródziemnego. Mieszanka winogron Tempranillo (80%) i niewielkie ilości Cabernet Sauvignon i innych odmian, pochodzi wyłącznie z jednej winnicy. Wino to jest niezwykle kusząca
Pierwsza Cava wyprodukowano w Estremadurze, świeże, intensywne aromaty, okrągłe i eleganckie z kwaskowymi niuansami cytrusowymi. doskonała hodowla, około 41 miesięcy , znajdujemy cava Świetna rezerwa dla wymagających podniebień Odmiany: Makabeo 70%, Parellada 30% Kop z A złożoność na nosie warto się tym cieszyć, i a finezja w ustach które...
Finca La Garriga to czerwone wino ze starych winorośli Perelada , które wyraża pełny potencjał jej terytorium. Jednoodmianowe Samsó dojrzewające przez 24 miesiące w beczkach z amerykańskiego dębu. Aromatyczne , odmianowe i wyraziste wino, które otula podniebienie z każdym kieliszkiem.
Odkryj pasję w każdej kropli Godina 2021 , wino z charakterem potężny i dominująca, która zachwyci Cię swoim stylem tylko i jego struktura doskonały . Wybór ostrożny i produktywny ograniczony po wychowaniu 15 miesięcy . The garbniki doskonale zintegrowane zapewniają długi koniec I uporczywy .
Odkryj pasję w każdej kropli Boże 2020 , wino z charakterem potężny i dominujący, który zniewoli Cię swoim stylem tylko i jego strukturę doskonały . Wybór staranne i produkcyjne ograniczony po wychowaniu 15 miesięcy . The garbniki drobno zintegrowane zapewniają długi finisz I uporczywy .
Blado żółtego złota. Aromaty delikatnie winnego, z odrobiną wapna i winorośli kwiat.
EM Dolç de Mendoza to naturalne słodkie wino wytwarzane z Monastrell z winnic położonych w Finca El Chaconero, w rejonie Cabezo de la Virgen (Villena). To wino jest produkowane tylko w bardzo szczególnych latach, ponieważ zdrowe winogrona są potrzebne, aby wytrzymać nadmierne dojrzewanie w roślinie do czasu ich zbioru. Eleganckie,...
José Pariente Fermentado en Barrica to wino organicznepowstałe w wyniku nienagannej pracy winnicy. Pyszne białe, wykonane z odmiany Verdejovinified z pieczołowieniem i fermentowane w beczkach z francuskiego dębu, które pozwalają uzyskać wino o niezwykłych niuansach. Głęboki, nieokrzesany, orzeźwiający i z niemal idealną równowagą między owocami i drewnem.