Place your order today before 5pm
and we'll ship it today.
(Except in case of a temporal lack of stock)
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do n...
W sklepie AporVino mają Państwo możliwość zakupu win pochodzących z najlepszych apelacji, jak również mogą Państwo uczestniczyć w różnego rodzaju spotkaniach prowadzonych przez naszych najlepszych sommelierów. Dzięki najnowocześniejszej technologii udało nam się zgromadzić najlepsze trunki z całego świata, ale także dostarczyć Państwu łatwy do nich dostęp, czyli wirtualną wizytę w naszym sklepie internetowym. W naszym asortymencie dominują wina czerwone słodkie, półsłodkie, wytrawne, półwytrawne z ciemnych i białych winogron. Wszystkie o intensywnym, mocno owocowym smaku oraz przyjemnym aromacie. Już teraz mogą Państwo cieszyć się butelką ekskluzywnego wina wyprodukowanego w dowolnym miejscu na świecie i o każdej porze dnia i nocy! Dbamy o wygodę i zadowolenie naszych konsumentów. W tym miejscu, czyli online możesz kupić najlepsze wina z terytorium Hiszpanii, a także inne produkowane w różnych regionach świata dokładnie wyselekcjonowane przez nasz zespół degustatorów. Oferowane alkohole to doskonała propozycja na prezent, znakomicie sprawdzą się jako dodatek do dań. Naszym celem jest ułatwienie Państwu zakupu wina, które będzie w pełni i możliwie najlepiej spełniać potrzeby i w całości będą dostosowane do państwa gustów.
Grono jest owocem, które wykazuje tendencję do fermentacji, a zatem, z łatwością można uznać, że był to pierwszy trunek lub napój alkoholowy, który człowiek, od wieków, zna i sięga. Naturalny cukier i kwasy zawarte w gronach z powodzeniem wystarczają do tego, aby zachodził naturalny proces produkcji, w którym cukier przekształca się w alkohol. Choć istnieje niewiele faktów dotyczących jego odkrycia, to możemy sobie jedynie wyobrazić, że było to swego rodzaju odkrycie, które miało miejsce, przez tzw. czysty przypadek lub czyjeś zaniedbanie w wyniku pozostawienia kilku winogron w misce, które samoistnie przeszły w stan fermentacji. Ale to, czego jesteśmy pewni, jest następujące: Istnieją bowiem archeologiczne dowody na to, że cała, cenna delikatność wina produkowanego na terenie Hiszpanii trwa znacznie dłużej, aniżeli to można sobie wyobrazić. Wino hiszpańskie było produkowane już w okresie neolitu, zgodnie z tym, co wskazują dowody znalezione w górach Zagros, natomiast obecnie znana i jednocześnie najstarsza winnica, której historia powstania jest datowana na 6000 p.n.e znajduje się w Armenii. Natomiast najstarsze dokumenty dotyczące zbiorów i tłoczenia winogron, czyli "Prace i dni" Hezjoda, pochodzą z VIII wieku p.n.e.
Wino, na początku spożywane i konsumowane wyłącznie przez przedstawicieli wyższych sfer różnych cywilizacji, zyskało tak ogromne znaczenie, że nawet w Egipcie, Grecji i Rzymie, szczególną czcią otaczano boga Dionizosa lub Bachusa (boga wina) organizując na ich cześć, nadzwyczajne uroczystości i festiwale, które miały na celu zapewnić obfitość zbiorów grona. Istnieją nawet legendy, które mówią o tym, że np. podbój Azji prowadzony przez Dionizosa odbył się dzięki armii składającej się z muzyków i tancerzy, którzy zawsze oferowali wino. Po upadku Cesarstwa Rzymskiego, rozwój winiarstwa i enologii w Hiszpanii i w pozostałej części Europy, znajdował się w rękach chrześcijańskich mnichów, którzy dokładali wszelkich starań, aby poprawić jakość produkowanych przez siebie trunków. Z drugiej strony, tradycja chrześcijańska nadała winom znaczenie symboliczne. Zaczęto stosować i konsumować je na uroczystościach religijnych, które stały się częścią złożonego systemu ikonograficznego jednego z najważniejszych w religii, a także w historii świata, który, oczywiście, jest nadal obowiązujący i stosowany.
Istnieje wiele, bardzo znanych zaleceń lekarskich dotyczących wina: regularne i umiarkowane spożycie będzie oznaczać pewne korzyści dla naszego ciała i organizmu, ale przede wszystkim, ma zbawienny wpływ na nasz nastrój. Wino czerwone wytrawne, półwytrawne, słodkie, półsłodkie, mocne czy łagodne - każde z nich posiada różne właściwości, a wybór butelki to indywidualna kwestia każdego z nas. Oto niektóre z najważniejszych czynników zdrowotnych:
W Hiszpanii, kultura winiarska sięga czasów panowania Greków i Fenicjan, którzy przywieźli winorośl ze swojego terytorium i „rozkrzewili ją” na terenie Hiszpanii. Śródziemnomorski klimat i położenie geograficzne jeszcze bardziej wzmocniły możliwości tych roślin, które szybko wrosły w tradycję, jak i stały się główną gałęzią przemysłu, dzięki której Hiszpania znajduje się w światowej czołówce producentów win rozpoznawanych w każdym zakątku świata.
Rodzime odmiany winorośli to łączna ilość wykraczająca ponad 600 odmian, jednakże większość win hiszpańskich jest produkowanych zaledwie z 20 odmian, wśród których, czołówkę zajmują takie szczepy jak: Tempranillo, Albariño i Garnacha. Obecnie, grona uprawiane są w 17 hiszpańskich gminach, nie licząc tych najbardziej znakomitych, czyli Ribera del Duero, La Rioja, Jerez, Rías Baixas y Penedés. W dowolnym miejscu na świecie można rozkoszować się smakiem hiszpańskiego wina oraz łatwo wyszukać profesjonalnego przedstawiciela hiszpańskiej kultury winiarskiej. W sklepie AporVino znajdą Państwo najlepsze trunki idealne dla amatorów i zaawansowanych koneserów. Wino z białych winogron, czerwone, czy półsłodkie? Wybór jest ogromny, a my chętnie doradzimy w wyborze najlepszej butelki!
Obecnie istnieje możliwość kupienia win z całego świata na skalę międzynarodową. Niezależnie skąd pochodzimy i gdzie mieszkamy można zakupić wyborne trunki w takich krajach jak: Francja - kraj szczycący się długowieczną tradycją winiarską. Trunki produkowane są w apelacjach: Alzacji, Bordeaux, Burgundii i Szampanii. Włochy, największy producent i eksporter wina na świecie produkowanego w takich regionach chronionych, jak: Lazio, Piemont, Sycylia i Toskania. Portugalia ze swoim słynnym winem Porto, a także Niemcy, które koncentrują się na produkcji win białych.
Kultura winiarska to nie tylko stary kontynent. Również, po drugiej strony oceanu można znaleźć wiele, ważnych winiarni. Stany Zjednoczone stały się jednym z wiodących producentów wina na świecie, zwłaszcza stan Kalifornia, podczas gdy Chile słynie z produkcji wysokogatunkowych trunków znanych nie tylko na terenie Ameryki Południowej.
Szukasz wina czerwonego półwytrawnego, delikatnego z białych winogron, lub o słodkim mocno owocowym smaki? Proszę wybrać jeden z poniższych obszarów upraw lub użyć filtrów znajdujących się po lewej stronie (w zależności od wersji komputera), aby zawęzić zakres swojego wyszukiwania. Na przykład, jeśli chciałbyś wyszukać wino czerwone produkowane w określonej winnicy, należy przejść i kliknąć w określoną zakładkę.
Mahogany kolorowe wino bardzo gęste. Nos jest miękka, delikatna i przypomina rodzynek.
To jest czerwony słodkie zęby , z Dobry tom Y garbniki bułczasty . Kolor czerwony bardzo wiśniowe intensywny . aromaty a przyprawy egzotyczny , Opieczony i dżem z jagody . w ustach to jest złożony , słodkie zęby Y zrównoważony . Z finał długość Y smaczny .
Dark red cherry. Czyste, jasne. Elegancki owocowy aromat z nutami wanilii, przypraw, kakao, mentol tonu i bardzo lekkich prażonymi notatek. Mięsiste na podniebieniu z dobrze zintegrowanymi taninami. długi finisz. ,
Real Sitio de Ventosilla - Prado Rey
Ci, którzy odważą się na róże, są szybcy fani tego wina . różowe jedyny, który nie pozostawia obojętnym. hodowla 2 miesiące w beczkach z francuskiego dębu z 50% Tempranillo i 50% Merlota kolorowe wino truskawkowy róż jasny. aromaty potężny drzewa owocowe, złożone , z dotknięciami pikantny i balsamiczny.
Vina Salceda Crianza opracowany w Rioja Alavesa Styl francuski zamki Gdzie winnica jest otoczona własnym terenie, w celu Produkujemy tylko czerwone wina o najwyższej jakości , Nic dziwnego, Więc zdefiniowane Carlos Delgado (Prestiżowe krytyk Pais podróżnego ), A wino zaangażowanie, pełny, ale gładka, z owocowego (jeżyny, tarniny, śliwki), czyste...
YLLERA 5.5 to młody Verdejo zbierany w nocy i częściowo sfermentowany. Świeże, słodkie, z iskrą dwutlenku węgla i tylko 5,5 stopniami alkoholu. Idealny do picia bardzo świeżo w każdej chwili, jako aperitif lub z deserami owocowo-czekoladowymi.
Wino, które się rozwija wyrazistość w każdym łyku z tańcem nuty owocowe i wibrująca kwasowość, która rozbudza zmysły. Wykonane z winogron 100% Cabernet Sauvignon pozyskiwany z jego winnic, który jest macerowany ze skórkami aż do wykrwawienia w celu uzyskania koloru. Wino intensywny I bardzo owocowy w którym...
A Cune de la Ribera del Duero z winnic w Villaba de Duero na wysokości 800 metrów. Wyprodukowane w 100% z winogron Tinta Fina (Tempranillo) z gleb gliniasto-wapiennych. Aromaty czerwonych owoców, świeże nuty zapachowe, mocne na podniebieniu i długie wykończenie.
La Vendimia to świeże, owocowe i soczyste wino, najmłodsze z Álvaro Palacios w jego winnicy Familar de la Rioja. Wyprodukowany przez jednego z czołowych enologów hiszpańskich, z 50% winogron Garnacha negra i 50% winogron Tempranillo, jest uważany za jedno z najbardziej opłacalnych win w Rioja. Jest to wino, które jest...
Remordimiento to czerwone wino o bardziej surowym profilu, na który wpływ mają śródziemnomorskie winnice, które mają 25-50 lat. Wykonane z Monastrell i Grenache z winorośli sadzonych w kielichach w Fuente-Álamo. Świeża, zrównoważona i głęboka, pochodzi z wapiennych piasków i żwirowych gleb, gdzie uzyskuje...
Wino, które Cię zaskoczy i zadziwi Berola jest produkowane przez Bodegas Borsao w mieście Borja, znanym jako imperium Garnachy. Odmiana 80% Grenache, 20% Syrah. Starzone przez 14 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu po Bordeaux. Aromatyczna złożoność, czarne owoce, aromaty balsamiczne i tostowe. Gładkie, ale trwałe taniny.
Rezerwat przyrody Paiva Brut Cava Extremeño, elegancka Cava, idealna dla najbardziej wymagających podniebień. Doskonała cava, dojrzewanie przez 18 miesięcy sprawia, że ten produkt jest świeżą i intensywną cava, z doskonałą równowagą między kwasowością a strukturą, długim i przyjemnym posmakiem. Jego świeżość i orzeźwiająca kwasowość...