Notatki degustacyjne:
- Tio Pepe jest blady kolor złoty, podobny do topazu, czysty i błyszczący.
- Od zapachy ostry i delikatny, bardzo elegancki, z mocnym bukietem z nutami migdałów i nutami świeżego ciasta chlebowego, charakterystyczne akcenty „kwiatu”.
- W podniebienie Migdałowe wspomnienia powracają, pozostawiając przyjemne uczucie świeżości. Jest całkowicie suchy z długim i złożonym posmakiem.
Opracowanie i starzenie: Jak tylko winogrona
Palomino docierają do piwnicy są delikatnie dociskane. Nazywa się moszcz uzyskany z pierwszego tłoczenia
„Musisz żółtko „I jest rozważane
najbardziej elegancki i delikatny . Po fermentacji, klasyfikacji i fortyfikacji do
15,5% wino wchodzi
Solera Tio Pepe gdzie będzie więcej niż
cztery lata w amerykańskich dębowych butach zgodnie z tradycyjnym
system Soleras . Podczas tego procesu wino ulega biologicznemu starzeniu pod warstwą drożdży znaną jako
Welon kwiatowy , co daje Tio Pepe a
kolor, aromat i niepowtarzalny charakter .
Ciekawostki: Podawane bardzo zimno, albo w tradycyjnych catavinos Jerez, albo w wysokiej szklance.
Superior Range : Wejdź do ekscytującego świata klasycznych win Jerez i jego szerokiej gamy wrażeń, aromatów i niuansów organoleptycznych: od wytrawnego podniebienia Fino Tio Pepe po słodkie wina, takie jak Pedro Ximenez lub Cream, przechodząc przez złożoność aromatów Olorosos lub Palos Cortados. Starożytna tradycja winiarska z najlepszą postacią Jereza. Odkryj je!
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wzmocnione
- Styl Wina
-
Białe - Lekkie i Świeże
- Rodzaj Winogron
-
Palomino
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza
- Zawartość Alkoholu
-
15.0%
- Temperatura Podawania
-
6
- Rocznik
-
N/A
- Prezentacja
-
1 butelka
- Organiczne
-
Uprawa Organiczna
- Punkty AporVino
-
95
Nagrody i Wyróżnienia
- Peñín
-
93
Do łączenia z
- Łączenie
-
Skorupiaki,
Ryby,
Sałatki,
Wędliny,
Makarony,
Przekąski i przystawki.,
Sery,
Przystawki