Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 31 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 31 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
Odmiany: Sumoll (60%), Xarel·lo (40%).
Zbiór ręczny na przyczepach o masie 2500 kg.
Tłoczenie niskociśnieniowe i fermentacja alkoholowa w stali nierdzewnej w temperaturze 18-20 ºC.
Maceracja przez 2 godziny.
Spontaniczna fermentacja jabłkowo-mlekowa.
CIEKAWOSTKI
Pasja Pepe Raventósa do rewitalizacji krajobrazu i starych wysokogórskich winnic w sercu Penedès doprowadziła go do odkrycia Can Sumoi. Zintegrowane i opuszczone gospodarstwo, pochodzące z 1645 roku, na wysokości 600 m n.p.m. z 20 ha winorośli w wieku powyżej 50 lat i 380 ha lasu; Główna winiarnia i trzy zagrody z końca XVII wieku, w których produkowano wino.
Posiadłość ze wspaniałymi widokami na Morze Śródziemne, gdzie w ciągu zaledwie 6 zbiorów odzyskali wszystkie opuszczone winnice, zasadzili nowe; i pomógł chronić otaczający go las.
Can Sumoi jest umieszczana w kontekście win naturalnych i jest uznawana za jedną ze 100 najlepszych winnic na świecie, według prestiżowego amerykańskiego magazynu Wine & Spirits.