Notatki smakowe:
- Kolor: blado-słomkowo-żółty.
- Nos: Nuty aromatyczne mango i ananasa w syropie.
- Usta: Przyjazny i długotrwały napój, dobrze zbudowany i złożony.
Rozwój i starzenie się:Pochodzące z winogron pochodzących z wybranych winnic w Dolinie Abia w D.O. Ribeiro zaaranżowane na tarasach (socalcos) i łagodnych zboczach. Wybór winogron w winnicy. Kontrola temperatury z odbioru winogron w winnicy. Lekka maceracja całych winogron w chłodni przed prasowaniem pneumatycznym. Oddzielenie moszczu. Statyczny debourbage. Fermentacja w niskiej temperaturze. Stabilizacja w stali nierdzewnej przez miesiące aż do osiągnięcia wystarczającej dojrzałości do butelkowania w maju. Jasna słomkowa barwa. W nosie pojawiają się aromaty mrożonych owoców, dojrzałych owoców i cytrusów. Usta są smaczne z nutami słodyczy i delikatną goryczą.
Ciekawostki:Kiedy osoba umiera, zwykle ma wiele małych działek i innych nieruchomości rozmieszczonych w różnych miejscach, o bardzo różnych wartościach katastralnych. Notariusze opracowują następnie grupy tych właściwości lub kontyngentów o podobnej wartości lub o różnych wartościach w zależności od tego, co zmarły określił w testamencie. Zazwyczaj kwoty te są sortowane wśród spadkobierców. W Casal de Arman jest to rodzina sześciorga dzieci (4 chłopców i 2 dziewczynki) oraz ich rodziców, co daje w sumie 7 kwot. W piwnicy znajduje się 7 części majątku. To wino jest hołdem dla rodziny.
Bodegas Casal de Arman to projekt, który urodził się w późnych latach 90-tych, ale należy do czwartej generacji grupy rodzinnej, która produkuje wina w Ribeiro od końca XIX wieku. Iluzja, praca i pasja do świata wina to filary, na których opiera się projekt Casal de Armán. Potrzeba odpowiedniego zaplecza do przeprowadzenia tej przygody doprowadziła do odrestaurowania zniszczonego w XVIII wieku starego domu. Rodzina González Vázquezów kupiła nieruchomość i po ośmiu latach ciężkiej pracy, dziś wspaniale mieści się w niej wiejski hotel, restauracja z galicyjską kuchnią i jej winiarnia. Budynek, w którym mieści się winiarnia, znajduje się w oficynie starego domu. Zbudowane w galicyjskiej tradycji architektonicznej, obiekty winiarni łączą w sobie proste kamienne i szlachetne drewno z najnowocześniejszą technologią w maszynach do produkcji wina: zbiorniki ze stali nierdzewnej, prasy pneumatyczne, stół selekcyjny, perystaltyczna pompa transferowa, urządzenia do regulacji temperatury.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Białe
- Styl Wina
-
Białe - Owocowe
- Rodzaj Winogron
-
Albariño,
Torrontés,
Kajeno,
Godello,
Treixadura,
Loureiro
- Rodzaj Starzenia
-
Joven
- Zawartość Alkoholu
-
13.0%
- Temperatura Podawania
-
7
Do łączenia z
- Łączenie
-
Drób,
Przekąski i przystawki.,
Ryż,
Mięso białe,
Potrawy ryżowe.