Uwagi CATA:
- Kolor : Słomkowożółty.
- Nos: Aromatyczne nuty nektarynki i ananasa w syropie.
- Usta: Przyjazny i długotrwały trunek, trwały i elegancko goryczkowy finisz
Produkcja i starzenie:
Ścisła kontrola w winnicy z ręcznym zbiorem w plastikowych skrzyniach o wadze 15 kg. Natychmiastowy transport izotermą, winogrona poddawane są kontroli temperatury poprzez umieszczenie ich w chłodni w temperaturze 7ºC na 12 godzin.
Selekcja na stole wibracyjnym. Pneumatyczne tłoczenie całych winogron. Koniecznie separacja. Osiadanie statyczne. Fermentacja w kontrolowanej temperaturze w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Spoczywaj w depozycie za 9 miesięcy.
ciekawostki:
Winiarnia Casal de Arman to projekt, który narodził się pod koniec lat 90., ale należy do czwartego pokolenia rodzinnej grupy, która produkuje wina w Ribeiro od końca XIX wieku. Iluzja, praca i pasja do świata wina to filary, na których opiera się projekt Casal de Armán. Potrzeba odpowiedniego zaplecza do przeprowadzenia tej przygody doprowadziła do odrestaurowania zniszczonego starego XVIII-wiecznego dworu. Posiadłość kupiła rodzina González Vázquez ośmiu lat ciężkiej pracy, dziś mieści się w nim wiejski hotel, galicyjska restauracja i jej winiarnia z przepychem. Budynek, w którym mieści się winiarnia, znajduje się w oficynie starego dworu. Zbudowane zgodnie z galicyjską tradycją architektoniczną obiekty winiarni po prostu łączą kamień i twarde drewno z najnowocześniejszą technologią w zakresie maszyn winiarskich: zbiorniki ze stali nierdzewnej, prasy pneumatyczne, stół selekcyjny, perystaltyczna pompa transferowa, sprzęt do kontroli temperatura.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Białe
- Styl Wina
-
Białe - Owocowe
- Rodzaj Winogron
-
Albariño,
Treixadura,
Godello
- Rodzaj Starzenia
-
Joven
- Zawartość Alkoholu
-
13.5%
- Temperatura Podawania
-
8,
9
- Rocznik
-
2022
- Prezentacja
-
1 butelka
Nagrody i Wyróżnienia
- Peñín
-
91
- Nagrody i poprzednie oceny
-
92 Peñín (2021)
- Punkty AporVino
-
94
Do łączenia z
- Łączenie
-
Przystawki,
Potrawy ryżowe.,
Skorupiaki,
Drób,
Grzyby,
Sałatki,
Przekąski i przystawki.,
Wędliny,
Ryż,
Ryby,
Mięso białe