Nowy produkt
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 120 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 120 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
Odmiana 100% Tintilla de Rota.
Tradycyjne opracowanie pozwalające winogronom przejrzać winorośl.
Po ręcznym zebraniu tego samego, kiście są rozprowadzane na paskach trawy esparto i poddawane działaniu promieni słonecznych przez kilka dni, aż osiągną odpowiedni stopień słodyczy.
W hali winiarskiej ziarna winogron są poddawane maceracji i fermentacji przez kilka dni, aż osiągną od 4-5% objętości alkoholu, przed tłoczeniem.
Na moszczu dodaje się 10% alkoholu winnego, aby zatrzymać fermentację.
Po kilku miesiącach odpoczynku w niskiej temperaturze w zbiornikach ze stali nierdzewnej wino dojrzewa przez 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
CIEKAWOSTKI
Pierwsze znane początki produkcji win czerwonych w prowincji Kadyks pochodzą z XIV wieku i trwają do XVII wieku. W tym okresie nastąpił silny napływ eksportu, zwłaszcza do Zjednoczonego Królestwa, win z obszaru sherry, zarówno białych, jak i czerwonych.
Finca Moncloa to winnica wynikająca z troski rodziny González o świat wina wysokiej jakości i jest wielkim wysiłkiem w celu odzyskania tradycji winiarskich utraconych w okolicy na przestrzeni lat.
Od 1972 roku González Byass przeprowadza próby na polach doświadczalnych, białych i czerwonych, w swoich winnicach w Jerez de la Frontera. Dobre wyniki uzyskane w tych próbach doprowadziły do nabycia w 2000 r. działki o powierzchni 45 hektarów na obszarze Arcos de la Frontera (Kadyks), w celu sadzenia czerwonych odmian do produkcji win wysokiej jakości.