UWAGA DEGUSTACYJNA
- Widok: Wiśniowa czerwień Z granatową obwódką, wysoką warstwą i grubymi, obfitymi łezkami.
- Nos: Przewaga aromatów czerwony owoc dojrzały, któremu towarzyszą dotknięcia warzywa I minerały .
- Usta: Udar potężny Ale Fajny jednocześnie charakteryzuje się bardzo dobrą równowagą pomiędzy kwasowość I zapach owocowy . Dobra struktura, z wyraźnymi, ale przyjemnymi taninami. posmak warzywa I zielny .
OPRACOWANIE
Wykonane z winogron
100% Tempranillo , winogrona pochodzą z winnic założonych ponad 45 lat temu (najstarsze w winnicy), uprawianych w szkle iw prawdziwych ramach. Gleba jest gliniasta z dużą zawartością wapienia. Zbiór odbywa się ręcznie w skrzyniach 200kg. Winogrona są poddawane grawitacyjnemu kadzi w zbiornikach, gdzie fermentują w kontrolowanej temperaturze (w zakresie od 18 do 24ºC), przechodząc ciągłe i krótkie przepompowywanie. Maceracja pofermentacyjna trwa ponad 15 dni
Bezpośrednie starzenie odbywa się w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przez 16 miesięcy. , pozostając w butelce przez co najmniej kolejne 24 miesiące.
CIEKAWOSTKI Bodegas Martínez Paiva to firma rodzinna z ponad pięciopokoleniową tradycją w uprawie winorośli i produkcji win gatunkowych w Estremadurze. Byli pionierami we wprowadzaniu technik uprawy i odmian na obszarze Tierra de Barros, w pobliżu Almendralejo (Badajoz), prawdziwej stolicy wina Estremadury.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Lekko Pikantne
- Rodzaj Winogron
-
Tempranillo
- Rodzaj Starzenia
-
Reserva
- Zawartość Alkoholu
-
14.5%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2018
- Prezentacja
-
1 butelka
- Punkty AporVino
-
93
Nagrody i Wyróżnienia
- Peñín
-
88
Do łączenia z
- Łączenie
-
Kuchnia regionalna,
Wędliny,
Dziczyzna,
Foie,
Mięso czerwone