Nowy produkt
Pierwsze wino wyprodukowane w winnicy Haro zostało zabutelkowane pod marką Cune. W stylu „bordo” Medoc Bordeaux. Wino to ewoluowało, aby stać się „Crianza”, wcześniej znanym jako „Tercer Año”
CHARAKTERYSTYKA PRZYGOTOWANIA
Fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze winogron z naszych winnic w La Rioja Alta. Fermentacja malolaktyczna odbywa się w kadziach, a następnie wino dojrzewa w beczkach z amerykańskiego dębu przez rok. W tym czasie uzyskuje charakterystyczną dla niego równowagę aromatyczną, a także finezję i ogólny wyraz.
NOTATKI CATA
Kolor młodzieńczy, granat z różowymi nutami w menisku. W nosie dominują czerwone owoce, truskawki, maliny i porzeczki, a wszystko to dobrze zintegrowane z aromatami wanilii i toffi z 12-miesięcznego pobytu w beczkach z amerykańskiego dębu. Zarówno wejście do ust, jak i przejście przez podniebienie jest gładkie, delikatne i eleganckie, z przyjazną taniną i lekką kwasowością, która sprawia, że mamy do czynienia z świeżym winem o długim posmaku. Polecane do łączenia z dowolnym daniem diety śródziemnomorskiej. Temperatura pracy 16-18°C