Nowy produkt
WAŻNE:
Sprzedaż do zaliczki lub primeur, dzięki której można kupić wino na około rok przed opuszczeniem winnicy, osiągając w ten sposób znacznie niższą cenę niż będzie miało po wejściu na rynek. Przewidywana data wprowadzenia na rynek: Listopad - grudzień 2025 r.
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
Odmiany: Albillo i Tinto Fino.
57 dni maceracji.
pompowanie O2 podczas fermentacji alkoholowej co 10 minut do 1040 i od 5 minut do końca.
Leżakowane w 3 półnowych beczkach z francuskiego dębu w kolorze bordowym.
CIEKAWOSTKI
Pola z pnączami sprzed filoksery zostały odkryte przez Bertranda Sourdaisa, kiedy przybył w 1999 roku na ziemie Sorii.
Klimat tworzy szczególny mikrokosmos i miesza się z cechami gliniastej, porowatej gleby, z wapiennymi mieszankami i piaskami Douro, których istotę Bertrand Sourdais zna głęboko, dzięki doświadczeniu zgromadzonemu podczas licznych zbiorów.