Nowy produkt
WAŻNE:
Sprzedaż do zaawansowanych lub primeur, dzięki czemu można kupić wino około roku przed opuszczeniem piwnicy, uzyskując w ten sposób cenę znacznie niższą niż ta, którą będzie miało po wejściu na rynek. Przewidywany termin wypuszczenia na rynek: Listopad - grudzień 2025 r.
NOTATKI DEGUSTACYJNE
OPRACOWANIE
Odmiany: Albillo i Tinto Fino.
67 dni maceracji.
pompowanie co 10 minut podczas fermentacji alkoholowej do 1035 i 5 minut do zakończenia.
Leżakowane w 2 beczkach z francuskiego dębu w kolorze bordowym.
CIEKAWOSTKI
Pola z pnączami sprzed filoksery zostały odkryte przez Bertranda Sourdaisa, kiedy przybył w 1999 roku na ziemie Sorii.
Klimat tworzy szczególny mikrokosmos i miesza się z cechami gliniastej, porowatej gleby, z wapiennymi mieszankami i piaskami Douro, których istotę Bertrand Sourdais zna głęboko, dzięki doświadczeniu zgromadzonemu podczas licznych zbiorów.