Ważny:
- Według winiarni przybliżona przewidywana data wypuszczenia na rynek tego wina to październik 2024 roku. Oznacza to, że nawet jeśli kupisz je teraz, otrzymasz je dopiero wtedy.
- Jest to sprzedaż z wyprzedzeniem lub sprzedaż en primeur.
- Zamówienia będą realizowane według kolejności ich złożenia, a potwierdzenie rezerwacji zostanie przesłane w możliwie najkrótszym czasie.
Po potwierdzeniu rezerwacji, zamówienie zostanie obciążone opłatą.
Zakupy obejmujące wina zaawansowane należy opłacić kartą kredytową, przelewem lub PayPal, nie przyjmuje płatności za pobraniem.
Jeżeli w Twoim zamówieniu znajduje się kilka win o różnych przewidywanych terminach dostawy, zamówienie zostanie zrealizowane w momencie dostarczenia ostatniego z win.
Uwagi CATA:
- kolor: np n faza wizualna, wyróżnia się jego intensywny kolor czerwony, bardzo czysty i jasny, to nam przypomina dojrzałe wiśnie.
- Nos: Intensywny I bardzo drogie w nosie. W jego aromacie wspomnienia Czerwone owoce (porzeczki, wiśnie, jeżyny...) wraz z innymi nutami w tle aromatyczne zioła , dzikie kwiaty I szlachetne lasy z jego wychowania.
- W usta , okazuje się, że jest to wino soczysty , z miły krok, z przyjazne taniny i delikatną konsystencję. W swoim smaku n nuty czerwonych i czarnych owoców bardzo świeży, w połączeniu z A lekka pamięć Do szlachetne drzewa i słodkie przyprawy, jako wanilia i cynamon.
Rozwój i starzenie się Zbiór odbywa się ręcznie, przy użyciu małych 15-kilogramowych skrzynek do transportu owoców. Gdy zbiory dotrą do winnicy, na stole wybierane są najlepsze grona i winogrona do tłoczenia. Winifikacja odbywa się w otwartych drewnianych kadziach, gdzie następuje zimna maceracja przez 24-48 godzin, po której następuje fermentacja alkoholowa, proces ten trwa od 10 do 12 dni przy dwóch codziennych tłoczeniach i małych pompowaniach. Następnie wino trafia do beczek z nowego francuskiego dębu, gdzie nastąpi druga fermentacja (malolaktyczna) i dojrzewanie przez 12 miesięcy. Wykonane w całości z winogron odmiany Tempranillo (100%) pochodzących z upraw ekologicznych.
Dane techniczne
- Typ Wina
-
Wina Czerwone
- Styl Wina
-
Czerwone - Mocne
- Rodzaj Winogron
-
Tempranillo
- Rodzaj Starzenia
-
Con crianza
- Zawartość Alkoholu
-
14.5%
- Temperatura Podawania
-
16
- Rocznik
-
2022
- Rodzaj Sprzedaży
-
Subskrypcja/Primeurs
- Prezentacja
-
1 butelka
- Organiczne
-
Uprawa Organiczna
- Punkty AporVino
-
96
Nagrody i Wyróżnienia
- Robert Parker
-
93
Do łączenia z
- Łączenie
-
Kuchnia regionalna,
Mięso czerwone,
Foie,
Mięso grilowane,
Dziczyzna,
Jagnięcina,
Mięso grilowane,
Wędliny,
Wołowina duszona