Zdjęcie jest tylko orientacyjne i może pokazywać grafikę z innego rocznika.

Can Sumoi Ancestral Montonega 2022

16,60 €
bez podatku 13,72 €
  • 750 ml (Botella)

- +

Uwaga: Ostatnie Sztuki!!!(3)

Nowy produkt

  • Pachnący, naturalny musujący z dużej wysokości które Pepe Raventós produkuje w D.O. Penedes. Autentyczność i tradycja.
  • Zrób takie wina odzwierciedlają ich pochodzenie , rekonwalescencja tradycje przodków dla rolników i bez jakichkolwiek dodatków enologicznych.
  • Przodkowie w 100% Montonega . Ten różnorodność daje nam musujące, zabawne, świeże i intensywne w nosie .
  • Biały z dużą ilością Białe owoce, nuta kwiatowa i rozmaryn.

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 35 punktów lojalnościowych. Obecna zawartość koszyka wygeneruje 35 punktów , które mogą być wymienione na kupon rabatowy..

INNE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII (30)

 

Więcej informacji na Wina wina białe Can Sumoi Ancestral Montonega 2022 - cava z katalonii

NOTATKI CATA

  • Pogląd: Kolor żółty z zielonkawymi refleksami.
  • Nos: Pachnące i delikatne, z aromatami owoców i białych kwiatów, nutami cytrusowymi i subtelną nutą miodu.
  • Usta: W ustach o dobrej strukturze, delikatnej, zintegrowanej bąbelku i lekkich nutach marcepanu.


OPRACOWANIE

Naszą misją w Can Sumoi jest produkcja naturalnych win występujących na dużych wysokościach przy jak najmniejszej ingerencji we wszystkie procesy uprawy winorośli i produkcji wina. Zbiór ręczny i wszystko tłoczone w winnicy.

Metoda przodków / Zwierzak domowy - Nat

Mają fermentację alkoholową, która rozpoczyna się w Stal nierdzewna i kończy się w butelce. Nie dodaje się drożdży ani cukru.

Przygotowanie czystych win zgodnie z protokołem minimalnej interwencji, bez dodatków enologicznych i siarczanów.


CIEKAWOSTKI

Kiedy w 2012 roku ukazały się one w wydawnictwie D.O. Cava postanowili poszukać najodpowiedniejszego miejsca do produkcji tego typu wina. W Czy Sumoi Znajdują odpowiednią lokalizację. Gospodarstwo o powierzchni 400 hektarów, położone na wysokości 600 metrów nad poziomem morza. Z 20 hektarami winnic z rodzimymi odmianami, Parellada, Sumoll i Xarel·lo, ten ostatni w procesie regeneracji. Na terenie posiadłości znajdują się także 3 XVIII-wieczne domy wiejskie i stara winiarnia.

Tutaj Pepe Raventós , enolog i hodowca winorośli, chce wytwarzać naturalne wina o pochodzeniu, uzyskując wierne odzwierciedlenie krainy, w której się urodziły, i jej krajobrazu. Aby to osiągnąć, działają biodynamicznie na całą posiadłość i produkują wina nawiązując do wiejskich tradycji i bez dodawania jakichkolwiek dodatków enologicznych.

Dane techniczne

Typ Wina
Musujące, Wina Białe
Rodzaj Winogron
Parellada
Zawartość Alkoholu
10.0%
Temperatura Podawania
8, 7

Do łączenia z

Łączenie
Ryby, Przekąski i przystawki., Wędliny, Makarony, Desery, Potrawy ryżowe., Skorupiaki

Menu

Kod QR

Porównaj 0